20 octombrie: Ziua Mondială a Statisticii

 Ziua Mondială a Statisticii, ce pică o dată la cinci ani pe 20 octombrie, a fost înființată de Comisia Statistică a ONU pentru a scoate la lumina importanța statisticii și cercetării academice în dezvoltarea societății civile și afacerilor.


Această zi recunoaște semnificația statisticii în viețile noastre. Indiferent dacă este vorba despre îngrijirea sănătății, legislație, finanțe, știință, educație sau obiceiuri de cheltuieli, statistica ne face conștienți de fapte majore și ne relevă informații notabile în limbajul numerelor.       


20 octombrie: Ziua Mondială a Statisticii

Orice este legat de traiul nostru zilnic, inclusiv cum creștem, închegăm o familie, lucrăm într-un anumit domeniu și ne decide unde și cum să trăim poate fi de ajutor pentru planificarea pentru mulți ani înainte. Profesioniști precum matematicieni, planificatori ai orașelor, întreprinderi, vânzători digitali și sociologi se bazează, de asemeni, foarte mult pe statistici în procesul lor de luare a deciziilor. Statistica are un impact asupra modului cum țările și guvernele își selectează și își folosesc resursele. 


Din punct de vedere oficial, Ziua Mondială a Statisticii crește conștientizarea cu privire la realizările statisticii, fondate pe valori esențiale ale serviciilor profesionale. Divizia de Statistică a Departamentului de Afaceri Economice a ONU a fost desemnată să planifice și să coordoneze această campanie globală. Întrucât această zi internațională se desfășoară o dată la 5 ani, următoarea sa celebrare este programată pentru 2025, adică peste trei ani.


Repere din istoria Zilei Mondiale a Statisticii


- 1947: Este creată Comisia Statistică a ONU, la New York.


19 octombrie: Ziua Acțiunii Umanitare Mondiale


- 1994: Principiile Fundamentale ale Statisticii Oficiale sunt adoptate de către Comisia Statistică a ONU.


- 1999: Comisia Statistică a ONU decide să se întâlnească în viitor în fiecare an.


- 2010: Ziua Mondială a Statisticii este stabilită oficial la cea de-a patruzecișiuna sesiune a Comisiei Statistice a ONU.


20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor

20 octombrie: Ziua Mondială a Statisticii 20 octombrie: Ziua Mondială a Statisticii Reviewed by Diana Popescu on octombrie 19, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.