21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii

 Ziua Internațională a Păcii, numită uneori, neoficial, Ziua Mondială a Păcii, un eveniment inițiat de ONU, celebrat anual pe 21 septembrie, este dedicată idealurilor păcii, atât în și între națiuni și oameni, încetării violențelor și războaielor din toată lumea.


În 1981, Adunarea Generală ONU a declarat cea de-a treia marți din septembrie drept Ziua Internațională a Păcii. Această zi coincidea cu începerea sesiunilor anuale ale Adunării Generale.

     

21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii

           


În 2001, Adunarea a modificat data acestei zile, stabilind-o pe 21 septembrie. Așadar, începând cu 2002, ziua de 21 septembrie marchează nu numai un timp de discutare a modului cum să se promoveze și să se mențină pacea dintre toți oamenii, ci și o perioadă de 24 de ore a încetării focului și renunțării la violență pe plan global, între grupurile aflate într-un conflict, război. 


Tema din 2020 a Zilei Internaționale a Păcii este "Modelând pacea împreună" (Shaping Peace Together), mai ales că în acest an devine mai clar ca niciodată că nu suntem dușmanii unii altora. Mai curând, inamicul nostru comun este un virus neobosit care ne amenință sănătatea, siguranța și viața. COVID-19 a aruncat lumea noastră într-un relativ haos, amintindu-ne cu pregnanță că ceea ce se întâmplă într-o parte a planetei poate avea un impact major asupra oamenilor de pretutindeni. 


20 septembrie: Ziua Punciului

21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii 21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii Reviewed by Diana Popescu on septembrie 20, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.