8 septembrie: Ziua internațională a științei de carte

Data de 8 septembrie a fost declarată Ziua internațională a științei de carte (și nu a "alfabetismului", un termen ce nu și-a făcut încă adăpost în limba română) pe 26 octombrie 1966, la cea de-a XIV-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO. Celebrată pentru prima dată în 1967, subliniază importanța cunoașterii scrierii și cititului pentru fiecare ființă umană, pentru comunități și societăți.

Potrivit unor estimări de acum câțiva ani, în lume, 775 de milioane de oameni erau lipsiți de abilitățile medii de știință de carte; circa trei cincimi adulți erau analfabeți, două treimi dintre ei fiind femei! 60,77 de milioane de copiii nu urmau școala și, mai mulți alții nu se duceau la școală regulat sau renunțau la ea.                                     
8 septembrie: Ziua internațională a științei de carte

Cunoașterea scrierii și cititului este fundația esențială a educației, ba chiar o chestiune ținând de demnitatea umană și drepturile omului.

În 2020, Ziua internațională a științei de carte se focalizează pe "Predarea și învățarea științei de carte în decursul crizei COVID-19 și pe mai departe", în special pe rolul educatorilor și schimbarea pedagogiei în această privință.

7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre
8 septembrie: Ziua internațională a științei de carte 8 septembrie: Ziua internațională a științei de carte Reviewed by Diana Popescu on septembrie 07, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.