25 octombrie: Ziua Internațională a Artiștilor

 Ziua Internațională a Artiștilor din 25 octombrie îi onorează anual pe toți creatorii de inefabil din lume și contribuția pe care aceștia au avut-o și o au în creșterea tezaurului cultural al umanității. În aceeași zi este celebrat vestitul Pablo Picasso, artistul spaniol născut pe data de 25 octombrie 1881.


Artiștii adaugă frumusețe lumii în diverse modalități, în diferite domenii precum pictura, sculptura, arhitectura, muzica, literatura, dansul, actoria, și altele. Unii dintre ei au excelat în mai multe ramuri ale artei. De exemplu, Picasso a fost atât pictor, cât și sculptor, ceramist, poet și dramaturg. 


Încă de la inceputurile lumii, arta a comunicat idei și simțăminte, a marcat evenimentele importante ale istoriei, a oferit o conexiune cu trecutul, ba chiar și cu viitorul, a dezvăluit adevăruri transcedentale, spirituale, imateriale, a insuflat speranță și optimism.  


25 octombrie: Ziua Internațională a Artiștilor

Printre numeroasele organizații care sprijină Ziua Internațională a Artiștilor se află Muzeul Metropolitan de Artă, Galeria de Artă din Ontario, Galeriile Naționale ale Scoției, Fundația Ierusalim. Pe 15 octombrie, numeroase muzee, galerii de pe tot globul își deschid porțile gratuit publicului în scopul popularizării artei, mai cu seamă a celei plastice. 


Cu prilejul acestei zile poți sprijini un artist din preajma ta, poți încuraja un copil înzestrat cu creativitate să persevereze într-o artă, poți să cumperi o nouă pictură pentru casa ta, să vizitezi o galerie de artă, să iei parte la un concert, să te înscrii la un curs de artă, sau să începi, în fine, să scrii cartea pe care visezi de multă vreme să o creezi. 


Ziua Internațională a Artiștilor a fost inițiată în 2004 de Chris MacClure, un renumit pictor canadian din curentul Realismul Romantic. 


24 octombrie: Ziua ONU

25 octombrie: Ziua Internațională a Artiștilor 25 octombrie: Ziua Internațională a Artiștilor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 24, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.