15 decembrie: Ziua Păstorilor de Pisici

 Celebrată anual, Ziua Păstorilor de Pisici este una nițel ciudata, cu atât mai mult cu cât nu are de a face în mod direct cu pisicile. De fapt, a pornit de la expresia americană "herding cats", adică "păstoritul pisicilor", referitoare la o sarcină sau o activitate extrem de dificilă, aproape imposibilă. Daca ai încerca, la propriu, să păstorești un grup de pisici, ți-ai da seama sigur de semnificația acestei expresii, având în vedere spiritul capricios și independent al felinelor așa-zis domestice.


Inițial, a fost asociata cu bătăile de cap ale managerilor de tot felul, din diverse domenii, dar a ajuns mai apoi să-și extindă înțelesul, incluzând pe oricine se simte subapreciat, de la mămici casnice până la lucrători sociali, din sănătate, și funcționari îngropați sub maldăre de dosare și acte.    


15 decembrie: Ziua Păstorilor de Pisici

Se spune că această expresie ar fi fost popularizată de un IT-ist expert american, pe nume Dave Platt, care spunea că "managementul programatorilor seniori este asemeni păstoririi pisicilor".


Într-o alta variantă, ar fi ajuns pe val în decursul Super Bowl din anul 2000. Firma de IT Hewlett-Packard a lansat cu această ocazie o reclamă lăudând abilitatea sa de a servi consumatorii, la fel de repede și de ușor ca niște cowboys tinând în frâu o "turmă" de pisici.


Poți marca aceasta zi prin a-ți arăta aprecierea, respectul față de oameni care se descurca cu brio în sarcini aparent insurmontabile, sunt capabili să se înalțe deasupra îndatoririlor lor, fară a se gândi, totuși, la vreo răsplată, pe scurt, reușesc să "păstorească pisici"!


14 decembrie: Ziua Maimuței

15 decembrie: Ziua Păstorilor de Pisici 15 decembrie: Ziua Păstorilor de Pisici Reviewed by Diana Popescu on decembrie 14, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.