26 decembrie: Ziua Pachetelor Cadou

 Ziua pachetelor cadou (Boxing Day) din 26 decembrie a fost sărbătorită, inițial, în multe țări asociate cu Imperiul Britanic. Inițial, în această zi nobilii, bogătașii englezi, le făceau cadouri celor din personalul lor, slujnicelor , majondormilor, grajdarilor, etc. Cu timpul, a devenit o zi a cadourilor, dar și una de returnare a unor daruri, cumpărături dezamăgitoare, către magazine. 


Numele de Boxing Day a apărut, se pare, prin 1833. Nu i se știe cu limpede originea, dar este corelat în zilele noastre cu evenimente de caritate.     

                         

26 decembrie: Ziua Pachetelor Cadou

Se zice că pe 26 decembrie, cu ocazia Zilei Pachetelor Cadou, clasa socială cea mai înaltă din Marea Britanie era atenționată să nu se mai îndoape cu tot felul de mâncăruri exorbitante, și să-și aducă aminte și de necesitățile alimentare ale slujbașilor ei. 


Oricum, în prezent, Boxing Day este o șansă de a ne a-i readuce în minte și suflet oamenii sărmani și a-i face, într-un fel sau altul, să se bucure și ei de Crăciun!


25 decembrie: Ziua Plăcintei cu Dovleac

26 decembrie: Ziua Pachetelor Cadou 26 decembrie: Ziua Pachetelor Cadou Reviewed by Diana Popescu on decembrie 26, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.