5 ianuarie: Ziua Păsării

 Având un loc special în inimile noastre, păsările trebuiau neapărat să aibă o zi dedicată lor, iar aceasta este cea de 5 ianuarie. Nu putem neglija că au un rol cheie în ecosisteme, semnalându-le cu precizie sănătatea și vitalitatea.


În același timp, sunt conexiuni vii cu trecutul, fiind îndeaproape asociate cu evoluția dinozaurilor.


Ziua Păsării de pe 5 ianuarie a fost inițiată în 1984 de către Charles Almanzo Babcock, superintendentul școlilor din Oil City, Pennsylvania, SUA, care voia să consacreze conservarea păsărilor ca o valoare morală.         

                                                        

5 ianuarie: Ziua Păsării

Oricum, pe această dată ni se atrage atenția asupra amenințărilor la care sunt supuse păsările din cauza distrugerii habitatului lor și a comerțului ilicit cu acestea. Se estimează că aproximativ 12% din speciile de păsări ale lumii pot fi pe cale de dispariție în următorul secol. Acestea includ aproape o treime din cele 330 de diferite specii de papagali, anumite specii de pinguini și altele, precum pasărea kiwi.


Ziua Păsării, celebrată mai întâi în SUA, nu are de a face cu evenimente similare cum ar Ziua Internațională a Păsărilor Migratoare, Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare, sau Ziua Păsării din Marea Britanie.


Cu prilejul acesteia au loc observari și studii ale păsărilor, adopții ale lor și educarea viitorilor proprietari de păsări despre ceea ce necesită îngrijirea lor corespunzătoare.


4 ianuarie: Ziua Mondială Braille

5 ianuarie: Ziua Păsării 5 ianuarie: Ziua Păsării Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 04, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.