1 martie: Ziua Porcului

 Pe lângă Ziua Mărțișorului, pe 1 martie are loc și Ziua Porcului, un eveniment anual inițiat în SUA, în 1972, de surorile Ellen Stanley, profesoară în Lubbock, Texas, și Mary Lynne Rave din Beaufort, Carolina de Nord. Potrivit lui Rave, obiectivul acestei zile este "de a acorda porcului locul său de drept, în general, nerecunoscut", ca unul dintre cele mai inteligente animale domestice.


Dacă ți se pare că cele două sărbători de pe 1 martie se bat, cumva, cap, în cap, adu-ți aminte că, printre altele, există și mărțișoare cu porcușori norocoși!


În plus, ziua de  1 martie ar trebui să fie una opusă celei de Ignat, una în care viețile porcilor să fie cruțate și oamenii să se abțină (măcar o dată pe an) să mănânce produse din carnea lor. 

      

1 martie: Ziua Porcului

Celebrarea Zilei Porcului se petrece în prezent în toată lumea, dar mai ales în vestul mijlociu al Americii, acolo unde își are originea. 


Știai că:


- Porcii sunt, de fapt, niște animale foarte curate? Desigur, se pot desfăta rostogolindu-se prin noroi, însă nu-și fac nevoile acolo unde dorm și adeseori se îmbăiază pentru a se curăța de transpirație.


- Contrar credinței populare sunt, de asemeni, foarte inteligenți? Dovezile documentare despre porcii dresați pot fi trasate până în 1772, când un astfel de porc încânta mulțimea prin abilitatea sa de a număra, a indica cât este ceasul și a performa o serie de alte trucuri istețe.


- În lume există circa 2 miliarde de porci, și simpul fapt că sunt atât de numeroși ar fi de ajuns pentru a le onora locul de pe pământ alături de noi?


Putem sărbători Ziua Porcului învățând despre importanța și calitățile acestui animal, și a asemănărilor sale cu oamenii. 


Unii preferă ca în această zi să adopte un porc drept animal de companie sau, dacă au deja unul, să-l răsfețe cu un meniu special! 


Îndeosebi în SUA se organizează cu această ocazie diverse evenimente la grădini zoologice, în școli, cămine, competiții sportive, și se pun în copaci, în cinstea porcului, panglici roze în formă de cozi de purceluși. Persoane ceva mai "sadice" pun la punct "petreceri ale porcului", în cadrul cărora se servesc delicatese din carnea acestui animaL.


28 februarie: Ziua Zânei Măseluță

1 martie: Ziua Porcului 1 martie: Ziua Porcului Reviewed by Diana Popescu on februarie 28, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.