4 februarie: Ziua Internațională a Fraternității Umane

 Ziua Internațională a Fraternității Umane, celebrată pentru întâia oară pe 4 februarie 2021, își are la origine Documentul despre Fraternitatea Umană pentru Pacea Mondială și Trăirea Împreună, cunoscut și că declarația de la Abu Dhabi, o înțelegere semnată de Papa Francisc și șeicul Ahmed el-Tayeb, marele imam al Al-Azhar, pe 4 februarie 2019, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.


Apoi, Adunarea Generală a ONU a proclamat 4 februarie ca Ziua Internațională a Fraternității Umane prin rezoluția 75/200, o rezoluție bazată pe inițiativa EAU, Bahrim, Egipt și Arabia Saudită.


Anterior, după dezastrele provocate de cel de-al II-lea Război Mondial, ONU a fost întemeiat pentru a feri generațiile următoare de consecințele negative ale războaielor. Unul din țelurile sale principale a fost să facă apel la cooperare în rezolvarea problemelor internaționale, inclusiv prin promovarea și încurajarea respectului pentru drepturile omului și pentru libertățile fundamentale pentru toate ființele umane, indiferent de rasă, gen, limbaj sau religie.   

                            

4 februarie: Ziua Internațională a Fraternității Umane

În 1999, Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin rezoluția 53/243, Declarația și Programul de Acțiune privind Cultura Păcii, având obiectivul de a promova instaurarea păcii și non-violenței în beneficiul întregii umanități, inclusiv a generațiilor viitoare.


Această declarație a rezultat dintr-un concept prețios din Constituția UNESCO, potrivit căruia de vreme ce "războaiele incep în mințile oamenilor, în mințile oamenilor trebuie clădită apărarea păcii". Declarația se aliniază principiului că pacea nu este doar absența conflictelor, ci necesită și un proces pozitiv, dinamic, participativ, în care este încurajat dialogul și conflictele sunt rezolvate în spiritul înțelegerii reciproce și cooperării.


Pe 20 octombrie 2010, Adunarea Generală a ONU, în rezoluția sa A/RES/6515, a subliniat că înțelegerea și dialogul interreligios constitue o dimensiune a păcii și a stabilit o Săptămână Mondială de Armonie Interreligioasă, ca o cale de a sprijini bunăvoința dintre oameni indiferent de credința lor.


Există o îngrijorare majoră cu privire la actele ce îndeamnă la ură religioasă și, în acest mod, subminează spiritul toleranței și respectului pentru diversitate, în special în perioada în care lumea se confruntă cu criza fără precedent cauzată de COVID-19. 


În astfel de vremuri, poate mai mult ca până acum, trebuie să se recunoască contribuția valoroasă a oamenilor de toate religiile, credințele, pentru umanitate și contribuția pe care dialogul dintre grupurile din toate religiile o poate avea pentru îmbunătățirea conștientizării și înțelegerii valorilor comune împărtășite de întreaga omenire. 


3 februarie: Ziua "Hrănește păsările"

4 februarie: Ziua Internațională a Fraternității Umane 4 februarie: Ziua Internațională a Fraternității Umane Reviewed by Diana Popescu on februarie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.