Reflexia: Ceea ce dăm e ceea ce primim - Poveste cu tâlc

 O poveste cu tâlc care ne reamintește că viața este ca un fel de ecou, reflexie. Indiferent ce energii trimitem în afară, ele vor reveni, asemeni unui ecou, unei reflexii, către noi. Ceea ce dăm este ceea ce primim. Sau, așa cum se spune în Biblie, în 2 Corinteni, 9:6, "Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera, iar cine seamănă mult, mult va secera."


Reflexia: Ceea ce dăm e ceea ce primim - Poveste cu tâlc


Odată, un țăran rus (nu se știe daca era pe vremea țarului Petru I, a lui Stalin sau a lui Putin, și de unde avea atâția bani în pungă sa) a mers să viziteze Moscova. S-a cazat la cel mai pretențios hotel din capitală! Cizmele lui erau acoperite de noroi, straiele îi erau sfâșiate, rupte, și arăta, întru totul, neîngrijit. 


În ciuda acestui lucru, recepționerul i-a zâmbit. I-a dat cheia camerei sale, una din cele mai scumpe din hotel. Țăranul a pornit să urce scările frumoase, maiestuoase, ale acestuia.    

          

Reflexia: Ceea ce dăm e ceea ce primim - Poveste cu tâlc

Când a ajuns la primul etaj, a pășit chiar în fața unei oglinzi uriașe. Nu mai văzuse vreodată vreo oglindă până atunci, și a fost înspăimântat că ,din aceasta, se zgâia la el, o făptură îngrozitoare!


A bombănit și a strigat la acel monstru, doar pentru a descoperi că el făcea aceleași gesturi ca dânsul. 


A urlat din răsputeri și a zbughit-o spre următorul etaj! Aici, a dat iarăși cu ochii de bestia dintr-o oglindă. A urlat către ea, iar aceasta a făcut la fel către dânsul!


A fugit, din nou, la cel de-al treilea etaj, și creatura îngrozitoare s-a holbat încă o dată la el. A schimbat cu aceasta insulte, înjurături, stând cap la cap lângă ea!


Dându-și seama că nu avea nici o scăpare, țăranul a alergat înapoi la parter și i-a povestit recepționerului despre calvarul său. Recepționerul a înțeles rapid că își vedea propria sa reflexie în oglinzi. În loc, însă, să-l  umilească sau să râdă de el, i-a spus țăranul că acea făptură ciudată era acolo pentru a proteja clienții hotelului.


"Iată care e trucul," i-a zis recepționerul. "Dacă îți arăți o față furioasă către ea, aceasta va face la fel înspre tine. Dar, dacă o saluți cu un surâs și cuvinte frumoase, pline de bunătate, va proceda aidoma cu tine." 


Țăranul i-a mulțumit și a a ajuns fără nici o problemă în camera sa. Nu a mai avut parte de nici o oprire terifiantă, și s-a odihnit, liniștit... 


Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc

Reflexia: Ceea ce dăm e ceea ce primim - Poveste cu tâlc Reflexia: Ceea ce dăm e ceea ce primim - Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on februarie 27, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.