17 martie: Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză

 Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză are loc an de an pe 17 martie, în aceeași zi în care este sărbătorit Sfântul Patrick. Acest lucru nu este o coincidență! O rețetă tradițională în Irlanda, tărâmul Sfântului Patrick, era una ce includea carne de porc sărată cu varză. 


Carnea de vită nu era populară în această țară întrucât în cultura celtică străveche vacile erau considerate a fi sacre, iar vitele erau folosite ca animale de muncă în ferme.            

  

17 martie: Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză

La mijlocul anilor 1800, imigranții irlandezi sosiți în America au descoperit că vecinii lor evrei preparau carne sărată de vită, asemănătoare ca gust cu cea de porc, dar mult mai ieftină. Așadar, versiunea americană  a mâncării irlandeze a devenit cea carnea de vită cu varză!


Carnea sărată de vită este, de obicei, preparată sub o formă rotundă sau ca un fel de fleică, tratată într-o saramură asezonată. Pe lângă carne și varză, se mai folosesc ingrediente precum cartofi și morcovi, toate fiind gătite înăbușit, lent, în apă, în aceeași oală.


Putem marca această sărbătoare din 17 martie pregătindu-ne un astfel de mâncare, sau amânându-l, dacă este cazul, după postul Paștelui, ghidându-ne, eventual, după rețete, și în limba română, de pe internet. 


16 martie: Ziua Aprecierii Buzelor

17 martie: Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză 17 martie: Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză Reviewed by Diana Popescu on martie 16, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.