16 martie: Ziua Aprecierii Buzelor

 Celebrată pe 16 martie, Ziua Aprecierii Buzelor ne îndeamnă, an de an, să acordăm buzelor un plus de atenție, să ni le iubim și să învățăm căi cât mai bune de a ni le îngriji. Acest eveniment a fost creat de Thomas și Ruth Roy de la Wellcat Holidays.


Asemeni amprentelor degetelor, cele ale buzelor sunt unice. De asemeni, au cea mai mare densitate de terminații nervoase în comparație cu orice alte zone ale trupului uman. 


Cu o senzualitate aparte, sunt considerate regiuni erogene, și pot emite feromoni care ne ajută în alegerea unui partener în amor. 


De asemeni, nu posedă glande sudoripare, fiind foarte predispuse uscării și chiar a cancerului.    


16 martie: Ziua Aprecierii Buzelor

Dacă îndrăgești ideea Zilei Aprecierii Buzelor, o poți marca cumpărându-ți noi nuanțe de ruj (dacă ești fată, femeie), delectându-te cu o acadea sau cu o înghețată pe băț, sorbind băutura ta favorită și dăruind celor din jur cele mai frumoase zâmbete ale tale. 


Poți, totodată, să achiziționezi un fel de ruj de umidificare a buzelor pentru protecție SPF 30, pentru a-ți proteja buzele de efectele dăunătoare ale razelor solare, sau un balsam de reparare a lor, mai ales atunci când sunt uscate din pricina răcelii iernii. 


Balsamul de buze natural ar fi cea mai bună alegere. În zilele noastre, un număr crescând de oameni recunosc importanța selectionarii unor produse naturale de îngrijire  pielii, cum ar fi săpunuri și balsamuri naturale. 


Așadar, înainte de a cumpăra un astfel de produs, ar trebui să verifici din ce ingrediente este făcut. Deși unele produse sunt etichetate ca "naturale", ele conțin, de fapt, unele componente chimice, nefiind 100% naturale. Totodată, ar trebuie să te asiguri că ingredientele lor sunt potrivite buzelor tale. De exemplu, untul de shea (o grăsime extrasă din arborele african de shea) și ceara de albine s-au dovedit a avea efecte foarte benefice.


Un alt fact pe care l-ai putea lua în considerare ar fi aroma balsamului de buze. Ai le îndemână numeroase opțiuni, de la lămâie verde (lime), grapefruit, la mentă și arborele de ceai. Depinde numai de gusturile tale. Nu uita să îți confirmi că pentru configurarea mirosului s-au utilizat uleiuri esențiale naturale, și nu parfumuri artificiale!


Nu în ultimul rând, ar trebui să citești niște recenzii, comentarii, despre balsamul de buze care te atrage, înainte de a-l folosi!


15 martie: Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

16 martie: Ziua Aprecierii Buzelor 16 martie: Ziua Aprecierii Buzelor Reviewed by Diana Popescu on martie 15, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.