24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei

 Ziua Mondială a Tuberculozei este un eveniment anual care este marcat anual pe 24 martie, și promovat de instituții precum Organizația Mondială a Societății, având scopul de a crește conștientizarea problemelor asociate cu tuberculoza (TBC) și a eforturilor făcute pentru prevenirea și tratarea acestei boli.


Tuberculoza este o boală bacteriană provocată de Mycobacterium tuberculosis, care afectează, de obicei, plămânii. Este transmisă de la o persoană la alta prin aer, prin sputa eliminată în aer după strănut sau tuse, prin picături (Pfluger), provenind din gâtul și plămânii celor care au contractat-o.    


24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei

Organizația Mondială a Sănătății estimează că cele mai multe cazuri ale îmbolnăvirii cu tuberculoză sunt în Asia de Sud-Est, reprezentând circa 34% din cele globale.


Ziua Mondială a Tuberculozei marchează data de 24 martie, când doctorul Robert Koch a determinat cauza bolii. Acesta a fost un prim pas important către diagnosticarea și vindecarea sa.


Ziua Mondială a Tuberculozei își are originea în 1982, an în care Uniunea Mondială Împotriva Tuberculozei și Bolilor de Plămâni a lansat-o pe 24 martie, pentru a coincide cu aniversarea a 100 de ani de la descoperirea doctorului Koch.


În 1996, OMS și alte organizații s-au alăturat în promovarea acestei zile. Parteneriatul Stop Tuberculozei, Inițiativa Stop Tuberculozei la începuturile sale, a fost întemeiat în 1998. Este o rețea de organizații și țări care luptă contra tuberculozei pe plan global. 


23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei

24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei 24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei Reviewed by freelancergabe2 on martie 23, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.