31 martie: Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale

 Ziua Mondială a Backup-ului din 31 martie, ne reamintește, an de an, să ne protejăm documentele digitale pe măsură ce depindem tot mai mult de tehnologia IT, sau TIC, cum i se spune mai recent în România, adică Tehnologia Informației și Comunicațiilor (cui i-o fi venit ideea asta genială (?) nu știu și nici nu vreau să investighez- probabil vreo șoșoacă sau vreun șoșoc).


Există întotdeauna fotografii, video-uri sau amintiri la care nu putem renunța, dar, care dintr-un anumit motiv, nu ne mai aparțin. Indiferent dacă acestea sunt stocate pe un telefon, un laptop sau o tabletă care s-a pierdut, inclusiv prin furt, sau au fost hack-uite, din cauza unui defect ori unei alte probleme tehnologice nefericite, pentru a nu pierde documente importante este necesar să nu le ținem în același loc. 


Din fericire, Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale, dinaintea Zilei Păcălelilor, ne poate feri de să fim trași pe sfoară de propriile noastre dispozitive digitale. 31 martie este ziua în care ne putem opri să ne mai spunem "lasă, că voi face asta mâine, sau poimâine", asigurându-ne că fișierele noastre cele mai prețioase se află într-un loc sigur.      

               

31 martie: Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale

De altfel, a devenit consacrat un jurământ sprecific acestei zile, adică, "Jur solemn să îmi fac backup pentru documentele, pozele și amintirile mele cele mai notabile, pe 31 martie!"


Putem face copiii de rezervă / siguranță ale fișierelor noastre fie pe un drive extern, pe un stick USB, fie pe internet, într-un spațiu de pe un cloud.


Ziua Mondială a Backup-ului / copiilor de rezervă digitale a început ințial ca Luna Mondială a Backup-ului, propusă de o companie de hard drive pe nume Maxtor, ce a fost apoi achiziționată de Seagate Technology. 


30 martie: Ziua "Fă o plimbare în parc"

31 martie: Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale 31 martie: Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale Reviewed by Diana Popescu on martie 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.