4 martie: Ziua Mondială a Ingineriei

 Celebrată în toată lumea pe 4 martie odată cu 2020, Ziua Mondială a Ingineriei pentru o Dezvoltare Sustenabilă a fost adoptată printr-o rezoluție la care au aderat peste 40 de state membre, la cea de-a patruzecea Conferință Generală a UNESCO din noiembrie 2019. Cu acest prilej le urez tuturor inginerilor din Romania și din  toată lumea cat mai multe împliniri!


Rezoluția a fost propusă de Federația Mondială a Organizațiilor de Inginerie, 4 martie fiind data fondării acestei federații, aniversate pentru al cincizecișicincelea an de existență în 2018.    


4 martie: Ziua Mondială a Ingineriei

O oportunitate de a onora contribuțiile inginerilor și ingineriei în dezvoltarea durabilă și viața mondială, această zi îndeamnă la acțiuni de creștere a conștientizării nevoilor ingineriei și aportului inginerilor prin intermediul organizațiilor și birourilor din sistemul ONU și, mai ales, prin guverne, societatea civilă, sectoarele publice și private, universităților și, în general, a cetățenilor.


Ziua din 4 martie are și țelul de a promova ingineria ca o carieră și modifica în bine percepția sa ca o modalitate de a schimba lumea în bine, în îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă în țările în curs de dezvoltare, astfel încât toți oamenii să aibă acces la apă curată, igienă, energie fiabilă și alte necesități umane de bază. În toate țările este mult de făcut, inclusiv în privința impacturilor schimbărilor climatice, problemelor mediului înconjurător, orașelor în extindere și provocărilor noilor tehnologii, precum inteligența artificială. 


Ziua Mondială a Ingineriei din 2021, având tema "Inginerie pentru o Planetă Sănătoasă - Celebrând Raportul asupra Ingineriei al UNESCO", se focalizează pe sărbătorirea celui de-al doilea Raport asupra Ingineriei UNESCO, "Inginerie pentru Dezvoltare Sustenabilă: Împuternicirea Focalizării către Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă". 


3 martie: Ziua Mondială a Vieții Sălbatice

4 martie: Ziua Mondială a Ingineriei 4 martie: Ziua Mondială a Ingineriei Reviewed by Diana Popescu on martie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.