13 aprilie: Ziua Conștientizării Tulburării Neurologice Funcționale

 Ziua Conștientizării Tulburării Neurologice Funcționale este marcată anual pe 13 aprilie, cu scopul de a promova înțelegerea acestei afecțiuni, a sprijini oameni care suferă din pricina ei, și a avansării cercetărilor pentru prevenirea, tratamentul Tulburării Neurologice Funcționale (TNF, în engleză FND, adică "funcțional neurological disorder"), și recuperării după aceasta.


Tulburarea Neurologică Funcțională (TNF / FND) se manifestă prin întreruperea comunicării dintre creier și corp, chiar dacă atât unul, cât și celălalt funcționează normal. Diverși pacienți au simptome diferite, variind de la o durere cronică la imobilizare.           

           

13 aprilie: Ziua Conștientizării Tulburării Neurologice Funcționale

Deși simptomele nu au cauze psihologice sau organice, durerea persistă în multe cazuri și, de aceea, par să fie similare cu cele ale unor alte afecțiuni, precum scleroza multiplă, Parkinson și epilepsia. În prezent, cele mai bune planuri de tratament sunt prin terapie fizică.


FND Hope (Speranța FND / TNF) ținteste să ajute oamenii care sunt potențial loviți de această boală să conștientizeze ce reprezintă aceasta și să învețe cum să-i găsească un tratament. 


FND Hope este o organizație nonprofit de sprijinire a pacienților, cu sedii în Marea Britanie, SUA, Australia și alte țări, ce are și obiectivul de a conecta persoane de pe tot globul prin network  în speranța găsirii unei cure pentru FND / TNF. A întemeiat evenimentul din 13 aprilie în 2017, care este de atunci popularizat prin numeroase articole publicate în reviste de medicină și în multe formuri publice de pe internet. 


12 aprilie: Noaptea lui Iuri | Ziua Zborului Spațial Uman

13 aprilie: Ziua Conștientizării Tulburării Neurologice Funcționale 13 aprilie: Ziua Conștientizării Tulburării Neurologice Funcționale Reviewed by Diana Popescu on aprilie 12, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.