30 aprilie: Ziua Internațională a Jazz-ului

 Ziua Internațională a Jazz-ului din 30 aprilie a fost declarată ca zi internațională anuală de UNESCO, "pentru a scoate în evidență jazz-ul și rolul său diplomatic în unirea oamenilor din toate colțurile globului" și recunoscând jazz-ul ca "un mijloc de dezvoltare și creștere a schimburilor interculturale și medierii între culturi în scopul înțelegerii și toleranței reciproce."


Inițiativa acestei zile i-a aparținut pianistului de jazz și ambasadorului de bunăvoință al UNESCO, Herbie Hancock. Această zi este recunoscută atât în calendarul UNESCO, cât și în cel ONU.        

         

30 aprilie: Ziua Internațională a Jazz-ului


Institutul de Jazz Herbie Hancock, un ONG american condus de Hancock, este organizatorul principal al Zilei Internaționale a Jazz-ului. Institutul coordonează activități în statele membre ale UNESCO și în orașele care găzduiesc an de an aceste activități. Evenimentele din orașele gazdă culminează cu un concert global All-Star, care adună numeroși muzicieni de jazz din intreaga lume. 


Dată de 30 aprilie a fost aleasă pentru Ziua Internațională a Jazz-ului ca una de culme în cadrul lui "Aprilie, luna de apreciere a jazz-ului a Institutului Smithsonian", deși nu există o conexiune directă între aceste două evenimente. 


29 aprilie: Ziua Internațională a Dansului

30 aprilie: Ziua Internațională a Jazz-ului 30 aprilie: Ziua Internațională a Jazz-ului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 29, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.