15 mai: Ziua "Dăruiește Flori Cuiva"

 De ce să oferim flori numai de Dragobete, Sfântul Valentin, 8 martie sau cu prilejul unor aniversări? Pe 15 mai, Ziua "Dăruiește Flori Cuiva", avem încă un motiv, un pretext de a recurge la acest gest și a ne arăta astfel aprecierea față de o persoană specială, a ne exprima, eventual, dragostea pentru aceasta și a ne cere, în acest fel, iertare, dacă este cazul, femeilor, fetelor, bărbaților, băieților care au loc important în inima noastră!       

         

15 mai: Ziua "Dăruiește Flori Cuiva"

Nu avem cum să vorbim despre dăruirea de flori fără a descoperi / redescoperi semnificația fiecăreia...


Încă din Grecia, Roma și China antică, oferirea de flori a fost strâns asociată cu limbajul acestora. 


În antichitate, florile mijloceau evocarea sugestivă a legendelor, miturilor zeilor, fiecare dintre ele având, în detaliu, un înțeles aparte.


După ce, în Evul Mediu, florile au fost cumva ignorate, abia pe la mijlocul anilor 1700 francezii și englezii au redescoperit cum puteau să înlesnească un limbaj specific, mai ales în Turcia.


Epoca victoriană a adus apoi limbajul florilor la loc de cinste, un limbaj extins în funcție de culorile, formele și relaționarea lor unele față de celelalte. Au fost scrise atunci numeroase cărți despre semnificația florilor, însă, întrucât acestea difereau, ba chiar se băteau cap în cap, era dificil să li se dea o interpretare clară.


14 mai: Ziua Internațională Dylan Thomas


Oricum, Ziua "Dăruiește Flori Cuiva" este centrată pe oferirea de flori din orice motiv! 


Așadar, în data de 15 mai, avem posibilitatea să luăm în mod plăcut prin surprindere pe cei din jurul nostru, să le înseninăm sufletul și mintea prin intermediul florilor!


15 mai: Ziua internațională a familiei

15 mai: Ziua "Dăruiește Flori Cuiva" 15 mai: Ziua "Dăruiește Flori Cuiva" Reviewed by Diana Popescu on mai 14, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.