Juma de chil de unt: Poveste cu tâlc despre cinste

 În viață, primim ceea ce dăm. Tocmai de aceea, este esențial să fim cinstiți, onești, în relațiile noastre cu ceilalți...


Un fermier obișnuia să-i vândă regulat câte juma de chil de unt unui brutar din satul sau. Într-o zi, brutarul s-a gândit să cântărească untul, pentru a verifica dacă avea greutatea pretinsă de fermier. Cântărea mai puțin și, furios, l-a dat pe fermier în judecată.      

                         

Juma de chil de unt: Poveste cu tâlc despre cinste

Judecătorul l-a întrebat pe fermier dacă folosea vreun instrument de măsură pentru a cântări untul. Acesta i-a răspuns, "Onorată instanță, sunt primitiv. Nu am un astfel de instrument, dar am o balanță."


Judecătorul l-a chestionat, "Atunci cum cântărești untul?"


Fermierul i-a replicat, "Onorată instanță, înainte cu mult timp că brutarul să înceapă să cumpere unt de la mine, luam de la el, periodic, câte o franzelă de pâine de juma de chil. Mai târziu, după ce brutarul îmi vindea pâinea, o puneam pe unul din talerele balanței, iar pe celălalt puneam aceeași greutate de unt. Dacă cineva trebuie să fie învinovățit, acesta este brutarul!"


Reflexia: Ceea ce dăm e ceea ce primim - Poveste cu tâlc

Juma de chil de unt: Poveste cu tâlc despre cinste Juma de chil de unt: Poveste cu tâlc despre cinste Reviewed by Diana Popescu on mai 14, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.