23 mai: Ziua Internațională de Eradicare a Fistulei Obstretice

 An de an, pe 23 mai are loc Ziua Internațională de Eradicare a Fistulei Obstretice a ONU, care promovează acțiunile pentru tratarea și prevenirea fistulei obstretice sau vaginale, care afectează mai ales numeroase fete și femei din țările în curs de dezvoltare.


Fistula obstretică este un canal sau o gaură în peretele vaginal provocată frecvent de o naștere prelungită, de mare durată, fără o intervenție medicală promptă, precum cezariana. Se estimează că două până la trei milioane de femei și fete de pe planetă au această afecțiune.               

            

23 mai: Ziua Internațională de Eradicare a Fistulei Obstretice

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și partenerii săi au lansat în 2003 Campania Globală de Eradicare a Fistulei, o inițiativă în colaborare de prevenire a fistulei obstretice și vindecare a persoanelor afectate de aceasta. În 2012, ONU a anunțat că va marca Ziua Internațională de Eradicare a Fistulei Obstretice anual, în data de 23 mai, începând cu 2013. 


Cu prilejul acestei zile sunt organizate evenimente de strângere de fonduri, campanii de către specialiști în îngrijirea sănătății și sunt publicate în media anunțuri și articole despre fistula obstretică. 


22 mai: Ziua Sherlock Holmes

23 mai: Ziua Internațională de Eradicare a Fistulei Obstretice 23 mai: Ziua Internațională de Eradicare a Fistulei Obstretice Reviewed by Diana Popescu on mai 22, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.