Testul cheii: Poveste cu tâlc

 A ști în cine să ne încredem reprezintă unul din cele mai mari mistere ale lumii. Uneori, oamenii cei mai apropiați de noi, pe care-i credem demni de încrederea noastră ajung să ne trădeze. Alteori, un om cu totul străin se poate dovedi, surprinzător, că ne merită încrederea.


Odată, trăia un om foarte bogat care-și incropise averea în tinerețe, grație unor întreprinderi îndrăznețe, riscante, dar de succes. Din această cauză era extrem de cunoscut în orașul său. Bogăția îl ajutase să-și facă mulți prieteni care-i inșelaseră așteptările și să aibă parte de numeroase aventuri erotice în care nu existase dragoste.


Din pricina tuturor acestor dezamăgiri, cea mai mare problema din viața sa personală era în cine să se încreadă pentru ceea ce conta cel mai mult pentru el.          

                 

Testul cheii: Poveste cu tâlc

În pofida experiențelor sale amare, bătrânul s-a îndrăgostit încă o dată, de o femeie care avea mai puțin de jumătate din vârsta sa. La puțin timp după ce s-a căsătorit cu aceasta, trebuia să se ducă neapărat într-o călătorie de afaceri. Înainte de plecare, a fost cuprins de grija că tânăra sa soție ar putea să nu-i fie credincioasă.


Așadar, a comandat o centură de castitate pentru nevasta sa și i-a zis acesteia să și-o pună. Singura sa dilema era unde să pună cheia centurii astfel încât să n-o găsească nimeni. Nu voia să o ia cu el, temându-se că putea să o piardă. 


Până la urmă, s-a hotărât să-i încredințeze cheia singurului său prieten de nădejde, care avea 99 de ani și nu mai era interesat de multă vreme de femei. Prietenul i-a mulțumit pentru încredere și i-a promis că-i va ține soția în siguranță.


Miracolul încrederii: Poveste cu tâlc de Osho


Bătrânul s-a simțit foarte fericit că lucrurile merseseră atât de bine. În ziua plecării, întrucât ajunsese mai devreme în portul în care trebuia să se îmbarce, s-a decis să-și ia o cafea. 


Pe când sorbea din băutură neagră și fierbinte, senin și eliberat de orice fel de griji, l-a zărit deodată pe prietenul său alergând către el și strigând din toate puterile, "Mi-ai dat cheia greșită! Mi-ai dat cheia greșită!" 


În acea clipă, bătrânul și-a dat seama că nu știa, pe mai departe, în cine să se încreadă în privința a ceea ce conta cel mai mult pentru el. 


Juma de chil de unt: Poveste cu tâlc despre cinste

Testul cheii: Poveste cu tâlc Testul cheii: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on mai 22, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.