8 mai : Ziua Mondială a Crucii Roșii

 Ziua Mondială a Crucii Roșii din 8 mai este dedicată anual suferințelor umane, menținerii diversității omenești și prevenirii unor situații de urgență și dezastre precum epidemii, inundații și cutremure.


Principiile fundamentale recunoscute cu prilejul Zilei Mondiale a Crucii Roșii sunt imparțialitatea, umanitatea, independența, neutralitatea, voluntariatul, universalitatea și unitatea.    


8 mai : Ziua Mondială a Crucii Roșii

Ziua Mondială a Crucii Roșii are menirea să inspire, faciliteze și promoveze toate activitățile umanitare ale Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) și societăților naționale membre ale acestuia. Ziua de 8 mai este cea în care membrii mișcării Crucii Roșii Internaționale accentuează necesitatea ajutorării oamenilor suferinzi, cea de a proteja atât viețile, cât și demnitatea victimelor oricăror conflicte armate și situații violente.


De asemeni, evenimentul din 8 mai îl celebrează pe fondatorul mișcării Crucii și Semilunii Roșii, elvețianul Henry Dunant, născut pe această dată, și câștigător al primului Premiu Nobel pentru Pace, în 1901, alături de Frédéric Passy.


Societățile naționale afiliate la CICR marchează Ziua Mondială a Crucii Roșii în țările lor pentru a sublinia nevoia de protejare a vieții. Sunt evidențiate, totodată, servicii internaționale ale Crucii Roșii, precum cel de reunire a membrilor familiei separați de evenimente vitrege.


7 mai: Ziua internațională a parolei


Pe 8 mai, oamenii sunt încurajați, printre altele, să doneze sânge pentru a salva viețile altor semeni, și să facă donații pentru fonduri folosite în vederea sprijinirii pacienților săraci și asigurării de hrană persoanelor afectate de dezastre naturale și conflicte armate. 


8 mai: Ziua internațională a măgarului

8 mai : Ziua Mondială a Crucii Roșii 8 mai : Ziua Mondială a Crucii Roșii Reviewed by Diana Popescu on mai 07, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.