Misterul craniilor de cristal

 Misterul ce înconjoară originea craniilor de cristal  a dat naștere, de-a lungul vremii, unor numeroase speculații ținând de supranatural și extratereștri...


Craniile de cristal nu sunt, totuși, foarte rare și neamipomenit de misterioase. Apar cu miile în fiecare an, în Brazilia, China și Germania. Cu toate astea, unele, puține dintre aceste obiecte cumva macabre au stârnit un interes ieșit din comun și controverse aprinse printre arheologi, oameni de știință, spiritualiști și oficiali ai muzeelor.


Există, probabil,   cam o duzină de astfel de cranii deosebite în colecții publice și private. Unele sunt din cristal transparent, altele dintr-un cuarț fumuriu sau colorat. Unele au dimensiunea unui craniu uman, altele sunt mai mici și mai puțin cizelate. Se crede că își au originea în Mexic și America Centrală. 


Mulți sunt de părere că au fost sculptate cu mii sau chiar zeci de mii de ani în urmă, de o civilizație străveche mezoamericană. Alții opiniaza că sunt relicve ale legendarei Atlantida sau dovezi că extratereștrii au vizitat aztecii cu mult înainte de invazia spaniolă.


Fascinația supranaturalului


Legendele despre craniile de cristal se focalizează îndeosebi pe presupusele lor puteri supranaturale. Joshua Shapiro, coautor al cărții "Misterele craniilor de cristal relevate" citează martori pretinzând că au o capacitate nemaipomenită de vindecare și conferă abilități psihice extinse celor care sunt în apropierea lor.


Shapiro spune, "Considerăm că aceste cranii sunt o formă de computer capabil să înregistreze energia și vibrațiile din jurul lor. Ele reproduc toate evenimentele ori imaginile oamenilor care au intrat în contact cu acestea." Ar conține, astfel, un fel de istorie a lumii noastre...    

             

Misterul craniilor de cristal

Cei mai mulți arheologi și oameni de știință sunt cel puțin sceptici în această privință.


Craniile erau frecvente în arta mezoamericană, mai ales în cea aztecă, așa că legătura dintre astfel de artefacte și aceste civilizații este plauzibilă. 


Michael Smith, profesor de antropologie la Universitatea de Stat Arizona, precizează, "Erau un simbol al regenerării. Existau câțiva zei azteci care erau reprezentați prin cranii și, drept urmare, erau probabil utilizate pentru invocarea acestor zei. Nu cred că se poate presupune că pot avea puteri anume sau ceva de genul ăsta."


Toate sunt falsuri?


Analize recente cu microscopul electronic ale unor  cranii de cristal realizate de British Museum și Institutul Smithsonian au relevat existența pe ele ale unor semne care nu puteau fi făcute decât cu instrumente relativ moderne de sculptură. 


Amândouă muzeele au estimat că datau de la mijlocul până spre finele anilor 1800, o vreme când interesul public pentru culturile străvechi era mare și muzeele erau motivate să expună piese aparțînând acestora.


Un studiu al British Museum a demonstrat că, de fapt, ar fi fost produse într-o zonă a Germaniei faimoasă pentru manufacturarea unor modele complicate din cuarț și cristal, spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Cristalul se spune că fost descoperit în Brazilia sau Madagascar, fiind astfel inaccesibil civilizațiilor indigene precolumbiene. 


Examinarea craniilor de cristal și faptul că nici un astfel de craniu nu fusese scos la iveală într-un site oficial de excavare arheologică au determinat British Museum să extrapoleze că toate aceste vestite artefacte par să fie false.


Mulți oameni pun la îndoială concluziile acestor muzee și clamează că, până la descoperirea unei metode precise de evaluare a vârstei unor astfel de obiecte anorganice, misterul despre ele va continua să dăinuiască.


Misterul "urmelor pașilor ale diavolului"

Misterul craniilor de cristal Misterul craniilor de cristal Reviewed by Diana Popescu on mai 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.