1 iulie: Ziua Internațională Reggae

  În fiecare an, pe 1 iulie, este celebrată Ziua Internațională Reggae și influența sa din muzică jamaiacana.


Reggae s-a dezvoltat în anii 1960 și a evoluat într-un stil popular de muzică. Avându-și rădăcinile în Jamaica, muzica Reggae este o parte integrantă din cultura de aici. Constă dintr-o împletire dintre rhytm & blues, calypso, muzică africană și latino-americană.


Muzica Reggae este caracterizată printr-un puternic ritm din patru bătăi, produse de conga, ghitare bas și ghitare electrice. Alt instrumentpopular din muzica Reggae este scraperul.     

          

1 iulie: Ziua Internațională Reggae

Prin anii 1970, muzica Reggae a devenit cunoscută în întreaga lume. Stilul său a fost apreciat îndeosebi în SUA, Marea Britanie și Africa. Se spune că această muzică servește ca o voce a celor oprimați.


Câteva dintre cele mai celebre cântece Reggae sunt:


- "No Woman, No Cry", de Bob Marley și The Wailers


- "Funky Kingston", de Toots și The Maytals


- "Montego Bay", de Froddie Notes și The Ruddies


- "Many Rivers to Cross", de Jimmy Cliff


- "The Tide is High", de The Paragons


- "Red Red Wine", de UB40


- "I Shot the Sherriff", de Bob Marley și The Wailers


- "Revolution", de Dennis Brown


- "Love is My Religion", de Ziggy Nash


- "Hold Me Tight", de Johny Nash


Bob Marley și The Wailers sunt considerați cei emblematici artiști Reggae dintotdeauna și sunt creditați pentru aducerea muzicii Reggae pe scena internațională. 


30 iunie: Ziua Mondială a Asteroidului


Anual, pe 1 iulie, localitatea Kinston din Jamaica găzduiește Festivalul Internațional Reggae. Pe această dată se organizează evenimente dedicate Reggae în orașe din Bahamas, Africa de Sud, Kenia, Brazilia, Marea Britanie și Columbia.


Ziua Internațională Reggae a fost fondată de Andrea Davis, de la Jamaica Arts Holdings. Această primă zi a fost marcată pe 1 iulie 1994. 


1 iulie: Ziua internațională a bancurilor

1 iulie: Ziua Internațională Reggae 1 iulie: Ziua Internațională Reggae Reviewed by Diana Popescu on iunie 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.