14 iunie: Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

 Ziua Mondială a Donatorului de Sânge din 14 iunie are menirea de a celebra donatorii și conștientiza importanța donării de sânge. Nevoia de rezerve de sânge sigure, de încredere, și produse pe bază de sânge este constant imperioasă în întreaga lume.


Grație donatorilor, băncilor de sânge rapid accesibile și profesioniștilor din acest domeniu, furnizarea de sânge de calitate este mai disponibilă ca niciodată până acum.        

              

14 iunie: Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Sângele și produsele din sânge sprijină atât tratamentele planificate, cât și cele de urgență. În decursul dezastrelor, donatorii voluntari contribuie consistent la acoperirea cererilor crescânde. Aceștia pot da sânge, regulat, o dată la 56 de zile, dar sunt supuși unor condiții, criterii obligatorii, așa cum se poate vedea aici.


Federația Internațională a Crucii Roșii, Federația Internațională a Donatorilor de Sânge și Societatea Internațională a Transfuziei de Sânge și-au unit forțele pentru a crea Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. A fost lansată, pe 14 iunie 2004, în Johannesburg, Africa de Sud.


Data a fost aleasă în onoarea zilei de naștere a lui Karl Landsteiner, care a descoperit și clasificat grupele de sânge A, B și O la începutul secolului al XX-lea. Datorită descoperirii sale, doctorii au devenit capabili să facă transfuzii de sânge de la un om altul, și astfel să salveze nenumărate vieți.


13 iunie: Ziua Internațională de Conștientizare a Albinismului

14 iunie: Ziua Mondială a Donatorului de Sânge 14 iunie: Ziua Mondială a Donatorului de Sânge Reviewed by Diana Popescu on iunie 13, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.