2 iunie: Ziua Puiului la Rotisor

 Există ceva special în suprafața bine rumenită, aurie a unui pui preparat așa cum trebuie la rotisor care ne lasă gura apă, nu-i așa? În vreme ce puii prăjiți sau gătiți la cuptor sunt consumați aproape zilnic, puțini oameni ajung să se bucure îndeajuns de des de deliciosul pui la rotisor, rotit lent, pe îndelete,  până când este pătruns uniform, îndeajuns de mult de căldură.


Practica de preparare a puilor la rotisor datează de câteva sunete de ani, iar imagini înfățișându-i fiind învârtiți în număr mare deasupra unui foc au apărut cel puțin începând cu anii 1.300.       

     

2 iunie: Ziua Puiului la Rotisor

Desigur, pe atunci, rotirea lor se făcea manual. Puii la rotisor au devenit disponibili în magazine și supermarketuri din Occident din anii 1930, iar popularitatea lor a luat o tot mai mare amploare odată cu trecerea timpului, și datorită cunoașterii largi a efectelor lor benefice pentru sănătate.


Ziua Puiului la Rotisor a fost fondată în aprilie 2015 de restaurantele Boston Market.


2 iunie: Ziua "Șterge-o de la serviciu!"


Desigur, putem sărbători ziua de 2 iunie înfruptându-ne dintr-un apetisant pui la rotisor. Dacă avem un spirit mai aventuros, putem achiziționa un rotisor pentru acasă, la care să experimentăm tot felul de varietăți de arome și condimente.


1 iunie: Ziua Globală a Părinților

2 iunie: Ziua Puiului la Rotisor 2 iunie: Ziua Puiului la Rotisor Reviewed by Diana Popescu on iunie 01, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.