1 iunie: Ziua Globală a Părinților

 Deloc întâmplător, pe 1 iunie celebrăm anual, pe lângă Ziua Internațională a Copilului, și Ziua Globală a Părinților, una proclamată de ONU și având scopul "de apreciere a părinților din toate părțile lumii pentru atașamentul lor lipsit de egoism față de copiii lor și sacrificiul lor de o viață de a nutri relațiile lor cu aceștia."


Din anii 1980, rolul important al familiei a intrat tot mai mult în atenția comunității internaționale. Adunarea Generală a ONU a adoptat un număr de rezoluții în acest sens și a declarat anul 1994 ca An Internațional al Familiei. În rezoluția sa 47/237, Adunarea Generală a decis ca data de 16 mai a fiecărui an să fie dedicată Zilei Internaționale a Familiei.     

                  

1 iunie: Ziua Globală a Părinților

În 2012, Adunarea Generală a ONU a hotărât ca 1 iunie să fie Ziua Globală a Părinților, una marcată an de an în onoarea părinților din întreaga lume. 


Accentuând rolul critic al părinților în creșterea copiilor, Ziua Globală a Părinților recunoaște că familia are rolul principal în educarea și protecția celor mici. Pentru o dezvoltare deplină și armonioasă a personalităților lor, copiii trebuie să crească într-un mediu familial, într-o atmosferă de fericire, iubire și înțelegere. 


Recent, famiile au purtat și povara pandemiei COVID-19. Ca ancore ale familiei și fundamente ale comunităților și societăților noastre, părinții au responsabilitatea de a-și pune la adăpost familiile față de orice rău, să aibă grijă mai ales de copiii care nu merg la școală și, în același timp, să continue să se ocupe de responsabilitățile lor ținând de muncă. 


Fără sprijinul părinților, sănătatea copiilor, bunăstarea lor educațională și emoțională sunt în pericol. Prin introducerea unor noi politici și practici a locurilor de muncă, prietenoase cu familia, companiile și organizațiile pot contribui la siguranța și bunăstarea copiilor și oferirea unui sprijin sistematic angajaților lor. 


31 mai: Ziua Mondială Fără Tutun


La final, un citat relevant:


"Nici un părinte nu este perfect, și putem cu toții să ne uităm în urmă și să ne gândim la lucruri pe care le-am fi putut face pentru a ne ajuta copiii să fie pregătiți mai bine pentru viața de adult. Și, uneori, cel mai potrivit este să recunoaștem asta față de ei și să-i încurajăm să învețe din greșelile noastre."


Billy Graham 


1 iunie: Ziua "Spune ceva frumos"

1 iunie: Ziua Globală a Părinților 1 iunie: Ziua Globală a Părinților Reviewed by Diana Popescu on mai 31, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.