22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale

 An de an, pe 22 iunie, Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale celebrează aceste resurse naturale prețioase și încurajează protejarea lor.


Pădurile tropicale sunt vitale pentru viața de pe pământ. Ele absorb dioxidul de carbon, stabilizează clima, găzduiesc jumătate din speciile de plante și animale de planeta noastră.


Cu fiecare minut, se pierdedin pădurile tropicale o suprafață echivalentă cu cea a 40 de terenuri de fotbal, ceea ce amenință biodiversitatea Terrei și pune în pericol sănătatea acesteia.     


22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale

Despădurirea provoacă 15% din emisiile globale de dioxid de carbon, mai mult decât emisiile produse de toate mașinile din SUA și China la un loc, accelerându-se în acest mod schimbarea climatică. Soluțiile naturale de ameliorare a climei precum protejarea și refacerea pădurilor tropicale ar putea reduce emisiile globale de dioxid de carbon cu până la o treime!


Organizatorii acestui eveniment spun că 20% din oxigenul pe care-l respirăm și apa pe care o bem sunt atribuite pădurilor tropicale din Amazon.


21 iunie: Ziua Mondială a Umanistului


Prima Zi Mondială a Pădurilor Tropicale a avut loc pe 21 iunie 2017 și a fost creată prin colaborarea grupurilor Rainforest Partnership (Parteneriatul Pădurilor Tropicale), o organizație internațională nonprofit cu sediul  în Austin, Texas, dedicată apărării și regenerării pădurilor tropicale din Amazon prin proiecte comunitare .


22 iunie: Ziua eclerului cu ciocolată

22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale 22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale Reviewed by Diana Popescu on iunie 21, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.