23 iunie: Ziua Serviciului Public

 În fiecare an, pe 23 iunie, Ziua Serviciului Public a ONU celebrează valoarea și virtuțile acestei activități pentru comunitate. Cu prilejul acestei zile se acordă premiul Serviciului Public al ONU.


Serviciul Public este sau ar trebui să fie unul în folosul tuturor membrilor comunității. Există mai multe domenii ale acestuia, incluzând sectorul public, siguranța publică, educația, guvernele, diplomații și administrațiile nonprofit.    

                                                    

23 iunie: Ziua Serviciului Public

Oamenii aleg să lucreze pentru serviciile publice ori să se angajeze în acest sector dintr-o varietate de motive. Unii o fac pentru că vor să contriubuie la binele oamenilor. De exemplu, un avocat poate să presteze servicii cu prețuri reduse sau gratuit pentru binele public. Alți oameni se dedică serviciului public pentru a câștiga o experiență de muncă valoroasă sau pentru oportunități ținând de îndrumare și rețele de comunicare. 


Națiunile Unite au recunoscut de mult rolurile importante ale lucrătorilor din serviciul publlic. Din această cauză, au înființat Premiile Serviciului Public ale ONU, care promovează și răsplătesc inovația și excelența celor care muncesc în acest domeniu.


Câștigătorii acestor premii sunt împărțiți în cinci grupuri regionale ce includ Africa, Asia - Pacific, Europa de Est, America Latină , Caraibele și Asia Vestică. Mai mult de 250 de inițiative au primit astfel de premii ale ONU. Acestea s-au remarcat într-o gamă largă de tematici, de la promovarea egalității între femei și bărbați, până la îmbunătățirea serviciilor de sănătate.


22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale


Ziua Serviciului Public este sărbătorită an de an în diverse orașe selectate în acest scop, printre acestea putând fi menționate New York, Viena, Barcelona și Seul.


Adunarea Generală a ONU a desemnat 23 ianuarie ca Ziua Serviciului Public în 2003, data fiind selectată pentru a marca aniversarea Convenției despre Relațiile de Muncă, adoptată de Organizația Internațională a Muncii, în 1978. Oricum, această zi nu poate fi identificată ca una ce onorează bugetarii ori funcționarii!


23 iunie: Ziua internațională a văduvelor

23 iunie: Ziua Serviciului Public 23 iunie: Ziua Serviciului Public Reviewed by Diana Popescu on iunie 22, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.