28 iunie: Ziua Logisticii

 Ziua Logisticii din 28 iunie recunoaște și apreciază anual importanța acestui domeniu. Logistica se referă la procesul ducerii și coordonării resurselor de la un loc la altul. Există mai multe componente ale acesteia, de la impachetare la transport. De asemeni, implică numeroase echipamente , inventarieri, materiale și oameni participanți.


Majoritatea afacerilor se focalizează pe proiectarea și producerea de servicii și produse care se aliniază cererilor clienților lor. Dacă astfel de produse și servicii nu satisfac cerințele, nevoile consumatorilor, o afacere este pe cale să se năruiască. Acest fapt ilustrează cât de critică este logistica!      


28 iunie: Ziua Logisticii

Când discutăm despre logistică, o separăm în cinci elemente diferite, după cum urmează...


Manipularea și depozitarea materialelor


Clădirile depozitelor sunt necesare pentru păstrarea în bune condițiuni ale stocurilor până când consumatorii au nevoie de ele. Sunt necesare echipamente spcializate de depozitare, precum cele de manipulare ale materialelor, rafturi, astfel încât produsele să fie așezate pe categorii pentru încărcarea și descărcarea lor în/din vehiculele de livrare.


Ambalarea și unitizarea


Ambalarea este o parte cheie în păstrarea integrității și calității unui produs. Unitizarea este și ea vitală întrucât ajută la transport și depozitare. În aceste două procese, se iau în considerare toate formele și mărimile unor produse, astfel încât acestea să fie ambalate, pe cât posibil, într-o formă de paralipiped dreptunghic.


Inventarierea


 Inventarierea este un element logistic dare are rolul de a păstra evidența asupra majorității de stocuri pe care o companie le deține și locurile unde acestea sunt păstrate.


Transportul


Desigur, transportul are menirea de a duce produsele dintr-un loc în altul. Fără acesta, bunurile nu ar putea să fie mișcate de-a lungul lanțului de apovizionare. Implică toate modalitățile de transport, inclusiv aerian, naval, pe trenuri și autocamioane. 


Informația și controlul


Acestea sunt necesare în toate componentele logisticii, pentru a se determina cum procedurile operaționale sunt îndeplinite. Se apelează la informație și control, de exemplu, pentru planificarea transportului, precum și pentru selectarea și ambalarea din depozite.


Termenul de "logistică" a fost inițial unul militar. Era folosit pentru a descrie cum personalul militar deplasa, depozita și obținea provizii și echipament. În prezent, termenul este utilizat pe larg în sectorul afacerilor, îndeosebi ale celor  operând în industria manufacturieră. Se referă la modul cum resursele sunt mutate și mânuite în lanțul de distribuire.


Sectorul logisticii s-a născut atunci când Marco Polo a mers pe Drumul de Mătase către China și a descris în scris călătoria sa, ceea ce a pavat calea pentru negustori și afaceriști în folosirea pentru viitor a acestei rute dintre Europa și China. 


27 iunie: Ziua Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii


Este amuzant și absurd cum era definită logistica în concepția marxist-leninistă din DLRLC (1955-1957): Curent în filozofia burgheză care, plecînd de la principiile logicii matematice, le denaturează și le falsifică în spiritul idealismului și al metafizicii, tratînd logica formală ca pe un sistem de reguli convenționale și de sisteme arbitrare de combinare a unor simboluri, neindicînd și nereflectînd nici un fel de legături și de raporturi reale.


Ziua Logisticii a fost fondată în 2019 de către Logistic Plus Inc., o companie dedicată industriei logistice încă din 1996. 


28 iunie: Ziua internațională CAPS LOCK

28 iunie: Ziua Logisticii 28 iunie: Ziua Logisticii Reviewed by Diana Popescu on iunie 27, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.