27 iunie: Ziua Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii

 Ziua Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii este dedicată anual, pe 27 iunie, măririi conștientizării importanței de a se sprijini dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii, în special în țările curs de dezvoltare, și celebrării contribuțiilor semnificative pe care astfel de companii le au în economia globală.


Să nu uităm că astfel de companii, de obicei cu mai puțin de 250 de angajați, sunt coloana vertebrală a celor mai multe economii din întreaga lume și au un rol cheie în țările în curs de dezvoltare.


Potrivit datelor furnizate de Consiliul Internațional pentru Afaceri Mici, acestea reprezintă peste 90% din toate firmele și conturile, și cuprind, în medie, 70% din totalul de angajați și 50% din produsul intern brut.             

                                            

27 iunie: Ziua Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii

În 2011, pentru a recunoaște importanța acestor întreprinderi în promovarea inovației, creativității și muncii decente pentru toți, și a-și îndeplini obiectivele din Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă 2030, Adunarea Generală a ONU a declarat 27 iunie ca Ziua Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii, prin rezoluția sa 71/279.


Afacerile mai mici pot fi agile în adaptarea la schimbare, însă sunt și mai vulnerabile. Identificarea oportunităților de pe piața internațională și conformarea la practici legate de comerțul internațional pot fi mai dificile pentru ele decât pentru competitorii lor mai mari.


Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă din Agenda ONU 2030 recunosc rolul major al întreprinderilor micro, mici și mijlocii, și cheamă la acțiune pentru îmbunătățirea accesului lor la finanțări și piețe. 


26 iunie: Ziua Internațională de Sprijin a Victimelor Torturii


Afacerile mici, incluzându-le pe cele conduse de femei și antreprenori tineri, au fost lovite cel mai puternic de criza economică provocată de pandemia COVID-19. Măsurile de "lockdown" fără precedent pentru limitarea răspândirii coronavirusului au rezultat în ruperi ale lanțurilor de aprovizionare și scăderi masive în cele mai multe sectoare economice.


Pentru a continua să-și exercite rolul crucial în crearea de slujbe decente și optimizarea vieții, întreprinderile mici depind mai mult decât oricând de ameliorarea mediului de afaceri, în special prin sprijin în furnizarea de finanțe, informații și acces la piețe.


27 iunie: Ziua ochelarilor de soare

27 iunie: Ziua Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii 27 iunie: Ziua Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii Reviewed by Diana Popescu on iunie 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.