27 iunie: Ziua ochelarilor de soare

Poți sărbători ziua de 27 iunie punându-ți pe nas ochelarii de soare preferați, cei mai "tari", și afișându-te cu ei la piscină, pe plajă, la mare, sau, pur și simplu, pe stradă, la o promenadă.

Celebrată încă din 2009, această zi are și rolul de a ne readuce în minte beneficiile purtării ochelarilor de soare.

În primul rând, potrivit studiilor științifice, aceștia au capacitatea de a ne face să arătăm mai bine, mai atractiv! Din ce cauză? Ne acoperă o parte a feței, conferindu-i o structură de simetrie și ne dau un aer cumva misterios!                     
27 iunie: Ziua ochelarilor de soare

În al doilea rând, ne apără ochii de razele ultraviolete UVA și UVB. Radiațiile ultraviolete pot provoca fotocheratita, pinguecula și afecțiuni permanente ale retinelor. Se recomandă să achiziționăm ochelari de soare în stare să ne protejeze de la 99% la 100% atât de UVA și UVB. Există și unii de tipul "UV 400", care blochează toate razele de lumină solară cu lungimi de undă de peste 400 de nanometri!

În al treilea rând, ne sprijină să prevenim apariția ridurilor. Ochelarii de soare ne mențin ochii relaxați și împiedică contractarea pleoapelor, ceea ce îngrădește formarea ridurilor laba gâștei în colțurile ochilor. În plus, blochează degradarea tenului și cancerul de piele, întrucât opresc razele ultraviolete UVA și UVB să ne atingă pielea sensibilă din jurul ochilor!

26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri
27 iunie: Ziua ochelarilor de soare 27 iunie: Ziua ochelarilor de soare Reviewed by Diana Popescu on iunie 26, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.