29 iunie: Ziua Internațională a Tropicelor

 În fiecare an, pe 29 iunie, Ziua Internațională a Tropicelor celebrează extraordinara biodiversitate din această zonă a Terrei și crește conștientizarea despre diferitele provocări cu care se confruntă națiunile tropicale. 


Aflate la mijlocul planetei noastre, tropicele sunt regiuni care cuprind 36% din uscatul planetei noastre. Includ ecuatorul și părți ale Americii de Nord, Americii de Sud, Africii, Asiei și Australiei. Sunt regiuni calde în decursul întregului an, cu temperaturi medii care se încadrează între 25 grade Celsius și 32 de grade Celsius, și au două sezoane, cel umed și cel uscat.  

               

29 iunie: Ziua Internațională a Tropicelor

În unele zone ale tropicelor, precum Bazinul Amazonului, cade o ploaie de aproape 3 metri pe an. Alte tărâmuri, cum ar fi deșertul Sahara, beneficiază de numai 2-10 centimetri de ploaie pe an. Această diferență dintre precipitații afectează modul în care se dezvoltă plantele și animalele. 


Tropicele sunt importante datorită numărului mare de exporturi din aceste regiuni. De asemeni, circa 40% din populația lumii trăiește la tropice.


Deși în tropice există o foarte mare biodiversitate, tot aici se înregistrează cea mai majoră pierdere a acesteia față de restul lumii. Este o pierdere atribuită parțial activităților oamenilor, cum ar fi distrugerea pădurilor și ecosistemelor marine, răspândirea de boli și specii invazive, intensificarea exploatării pescuitului industrial și vânătorii comerciale, creștererea impactului schimbării climatice.


Din pricina acestor probleme, multe specii de plante și animale își pot pierde habitatul, ajungând să fie pe cale de dispariție.


28 iunie: Ziua Logisticii


Locuitorii umani ai Tropicelor se confruntă cu numeroase provocări. Aici oamenii sunt mai subnutriți decât în toată lumea, din cauza extremei sărăcii.


Pe 14 iunie 2016, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția prin care a declarat 21 iunie ca Ziua Internațională a Tropicelor. Această dată a fost aleasă deoarece marchează aniversarea inaugurării "Raportului Stării Tropicelor," un raport lansat în 2014 de laureatul Premiului Nobel Aung San Suu Kyi din Mynamar (Burma). 


29 iunie: Ziua camerei / aparatului foto

29 iunie: Ziua Internațională a Tropicelor 29 iunie: Ziua Internațională a Tropicelor Reviewed by Diana Popescu on iunie 28, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.