4 iunie: Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii

 Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii din 4 iunie are țelul de a face cunoscute anual durerile îndurate de copii din întreaga lume care sunt victime ale abuzurilor fizice, mentale și emoționale. Această zi afirmă dedicarea ONU în protejarea drepturilor copiilor.


Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii îi celebrează și pe milioanele de oameni și organizații lucrând penptru a apăra și prezerva drepturile copiilor. 


De exemplu, Mișcarea Globală pentru Copii, care a avut drept lideri personalități precum Nelson Mandela și Gracha Machel, este o forță inspiratoare pentru schimbări în bine implicând persoane și familii obișnuite din toată lume. Campania "Spune Da pentru Copii", sprijinită de mai mult de 94 de milioane de oameni, face apel la acțiuni pozitive în scopul îmbunătățirii vieții copiilor.


Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii

Totodată, această zi este una în care oamenii și organizațiile de pe tot globul se unesc pentru a conștientiza impactul monstruozității abuzului, în toate formele sale, împotriva copiilor.


Pe 12 august 1982, în sesiunea să specială de urgență în privința Palestinei, Adunarea Generală a ONU, șocată de numărul mare de copii nevinovați victime ale actelor de agresiune ale Israelului, a decis să comemoreze în fiecare 4 iunie Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii.


Conform ONU, statisticile despre abuzurile contra copiilor includ:


- Mai mult de 2 milioane de copii uciși în conflicte armate în ultimele două decenii.


- Aproximativ de 10 milioane de copii îngrijiți de Agenția Refugiaților a Națiunilor Unite.


3 iunie: Ziua Mondială a Cidrului de Mere


- În America Latină și în regiunea caraibiană, circa 80.000 de copii mor anual din cauza violențelor izbucnite în familie.


Abuzurile împotriva copiilor sunt sub luminile reflectoarelor pe plan global, iar ONU lucrează continuu pentru a proteja copii de pe tot globul. Un factor cheie în acest sens este cel al proceselor internaționale și al acțiunilor centrate în jurul Convenției despre Drepturile Copiilor. 


4 iunie: Ziua "Îmbrățișează-ți pisica"

4 iunie: Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii 4 iunie: Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii Reviewed by Diana Popescu on iunie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.