22 iulie: Ziua Mango

 Celebrată anual pe 22 iulie, Ziua Mango ne focalizează către istoria și proprietățile mai puțin cunoscute ale acestui fruct delicios și zemos. Această zi nu a fost aleasă întâmplător, întrucât fructul de mango este preferat de mulți oameni în zilele de vară în  cocktail-uri, prăjituri, smoothy-uri și înghețată. 


Kerala, Kannapuram din districtul Kannur, India,  a fost proclamată o "Zonă de patrimoniu a mango-ului indigen". În acest loc, iubitorii de mango se adună în prima săptămână din mai pentru a sărbători și a degusta acest fruct. 


Mango are numele științific de Mangifera Indica și este un membru al familiei acaju ((Anacardiaceae). Este unul din cele mai importante și mai cultivate fructe din lumea tropicală. Arborele de mango (Manghierul) este considerat a fi originar din Asia de Sud-Est, Mianmar (Burma), și statul Assam din India.               

                                 

22 iulie: Ziua Mango

Fructul de mango este mâncat copt, dar e utilizat și verde, murat, și este fructul național al Indiei. În India există peste 100 de varietăți de mango, de diverse mărimi, forme și culori. A fost apreciat atât de Alexandru cel Mare, cât și de pelerinul chinez Hieun Tsang. 


Arborii de mango au fost cultivați de peste 5.000 de ani în India, și sunt strânși legați de folclorul și ceremoniile religioase din această țară. Numele de "mango" a fost derivat din termenul indian "Malayam manna"  de către portughezii sosiți în Kerala începând cu 1498 pentru comerțul cu mirodenii. 


Lucruri interesante despre mango


- În India, modelul imprimeului textil tradițional este bazat pe forma unui fruct de mango. Tot aici, dăruirea unui coș cu aceste fructe este considerat un gest de prietenie. 


- Tot la indieni, mango este un simbol al dragostei. 


- Potrivit legendei, Buddha a meditat sub umbra unui arbore de mango. 


21 iulie: Ziua Fii Cineva (în viața unui copil)


- Un fruct copt de mango conține 14% zahăr.


- Scoarța, frunzele și lemnul arborelui de mango, precum și sâmburii fructelor sale sunt utilizate de secole de indieni pentru leacuri din medicina populară. 


- Trei sferturi de cupă de mango ne furnizează 50% din necesarul zilnic de vitamina C și 8% din cel de vitamina A.


22 iulie: Ziua hamacului

22 iulie: Ziua Mango 22 iulie: Ziua Mango Reviewed by Diana Popescu on iulie 21, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.