22 iulie: Ziua hamacului

Pe 22 iulie, în fiecare an, se celebrează Ziua hamacului, una tocmai potrivită acum, când vremea este tot mai călduroasă, pentru a-ți instala un hamac și a te relaxa, odihni, sub umbra unui copac.

Se spune că hamacul își are originea, cu mii de ani în urmă, în America Centrală, unde avea rolul de a-i proteja pe oameni de insecte și alte viețuitoare veninoase, mențînându-i deasupra solului.

De altfel, cuvântul hamac provine dintr-unul cu semnificația "plasă pentru pește" din limba awarakana (un limbaj dezvoltat printre indigenii din America de Sud, răspândit apoi și în America Centrală).                     
22 iulie: Ziua hamacului

Conform unor surse neconfirmate, jurnalele lui Cristofor Columb ar fi furnizat cele dintâi instrucțiuni despre crearea unui astfel de "dispozitiv".

Oricum, hamacul a fost adoptat încă din secolul al XVII-lea de europeni, oferindu-le confort și avantaje în spațiile înguste de pe vase, corăbii.

După ce a cutreierat mările și oceanele, a devenit pe uscat un obiect preferat atât pentru relaxare, cât și pentru drumeți, turiști, exploratori și cățărători pe munți.

21 iulie: Ziua Junk Food
22 iulie: Ziua hamacului 22 iulie: Ziua hamacului Reviewed by Diana Popescu on iulie 21, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.