21 iulie: Ziua Junk Food

Pe 21 iulie, mai cu seamă în SUA, are loc o sărbătoare controversată, dedicată Junk Food, mâncării nesănătoase. Unii pretind că o marchează pentru a se înfrupta numai în această zi dintr-o astfel de hrană (iar în restul anului au o dietă sănătoasă), alții consideră că pe 21 iulie este necesar să se tragă un sistem de alarmă asupra pericolului Junk Food pentru sănătatea umană.

Parte a culturii populare moderne, termenul de Junk Food, datând cel puțin de la începuturile anilor 1950, a fost introdus de Michael F. Jacobson, de la Center for Science în Public Interest (Centrul pentru Știință în Interesul Publicului), în 1972, și poate fi tradus din engleză drept "mâncare gunoi" ori "mâncare de aruncat la gunoi". Această mâncare este numită și HFSS ("High fat, sugar or salt", adică cu "un conținut ridicat de grăsime, zahăr sau sare").             
21 iulie: Ziua Junk Food

Junk Food, în care se încadrează Fast Food și Snack Food, apreciată de unii pentru gustul său, este o hrană slab energizantă, cu o mică valoare nutrițională, plină de colesterol, și poate provoca, conform studiile științifice, obezitate, diabet, boli de inimă și diverse tipuri de cancer al pielii. Junk Food poate include tot felul de dulciuri, prăjituri, sucuri, chipsuri, hot dog, sandviciuri, burgeri, pizza, chiar cereale pentru micul dejun.

Am precizat "poate", întrucât unele din astfel de produse alimentare pot fi considerate sănătoase în funcție de ingredientele lor și metodele lor de preparare!

20 iulie: Ziua internațională a șahului
21 iulie: Ziua Junk Food 21 iulie: Ziua Junk Food Reviewed by Diana Popescu on iulie 20, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.