20 iulie: Ziua internațională a șahului

Ziua Internațională a Șahului este sărbătorită anual pe 20 iulie, dată pe care a fost fondată Federația Internațională a Șahului (FIDE), în 1924.

Ideea de a celebra această zi ca una șahului a fost propusă de UNESCO încă din 1966, după ce fusese stabilită anterior de FIDE. Pe 12 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a aprobat în unanimitate o rezoluție recunoscând 20 iulie ca Ziua Mondială a șahului.

Această zi reprezintă o sărbătoare notabilă pentru mai mult de 605 milioane de șahisti care joacă acest joc în mod regulat. În 2012, un sondaj Yougov a arătat că "un surprinzător număr stabil de 70% din populația adultă omenească a jucat șah la un anumit punct în decursul vieții".           
20 iulie: Ziua internațională a șahului

Șahul este unul din jocurile cele mai vechi, intelectuale și culturale din lume, constând dintr-o combinație de sport, gândire analitică și elemente de artă. Ca o activitate la îndemână oricui, poate fi practicat oriunde, de oricine, dincolo de barierele limbajului, vârstei, genului, abilității fizice sau statutului social.

De asemeni, este un joc global, care promovează echitatea și respectul reciproc, având potențialul de a contribui la instaurarea unei atmosefere de toleranță și înțelegere între oameni și națiuni.

19 iulie: Ziua "Scoate limba!"
20 iulie: Ziua internațională a șahului 20 iulie: Ziua internațională a șahului Reviewed by Diana Popescu on iulie 19, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.