3 iulie: Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic

 În fiecare an, pe 3 iulie, Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic încurajează oamenii să renunțe la astfel de pungi. Multe țări și orașe au interzis folosirea acestora, printre ele aflându-se Hawai, Italia, China, state din Africa, Australia, India, Carolina de Nord, Mexico City, Seattle din Washington, Portland din Oregon, Los Angeles și San Franisco din California. 


Întru totul, circa 127 de țări au implementat reguli privind sacoșele din plastic. Astfel de reguli inclund renunțarea treptată la ele, și măsuri de stimulare a întrebuințării sacoșelor din materiale refolosibile.  

              

3 iulie: Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic

În ciuda unor astfel de legiferari, sacoșele din plastic continuă să reprezinte o problema majoră pentru planeta noastră. Anual, 8 milioane de tone de plastic ajung în oceane, dăunând peștilor și vieții sălbatice din acestea. Când plasticul intră în lanțul hranei afectează, de asemeni, sănătatea umană. 


Alte lucruri importante despre pungile de plastic:


- Dezintegrarea lor are o durată dintre 100 și 150 de ani.


- În fiecare an se produc 5 bilioane de pungi de plastic.


- În medie, folosirea unei pungi de plastic cuprinde maximum 25 de minute.


- În fiecare clipă, în toată lumea, sunt utilizate 100 de milioane de sacoșe din plastic.


- An de an, acestea provoacă moartea a 100.000 de animale marine.


Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic a fost fondată în 2009 de Zero Waste Europe, o organizație ce militează pentru conservarea tuturor resurselor prin mijloace responsabile de producție, consum, reutilizare și recuperare. 


2 iulie: Ziua "Am uitat"


Cu ocazia acestei zile, ni se sugerează să renunțăm la folosirea sacoșelor ori pungilor din plastic, să le reciclăm, și să folosim pentru cumpărături numai sacoșe reutilizabile, reciclabile. 


3 iulie: Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea"

3 iulie: Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic 3 iulie: Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic Reviewed by Diana Popescu on iulie 02, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.