Harta Fanteziei: Ce este și cum se face

 O hartă a fanteziei sau una fantezistă este una constând dintr-o reprezentare a unei geografii imaginare ori ficționale, ce poate descrie personalitatea, individualitatea fiecăruia dintre noi. Deși unele astfel de hărți sunt bazate pe scrieri sau filme, altele pot înfățișa propriul nostru univers interior. Ei bine, cele din urmă mi se par a fi mai interesante!


Prima hartă de acest tip, una cu o scară de "o milă pe o milă", a apărut în 1893, în ultima carte a lui Lewis Carroll, intitulată "Sylvie and Bruno Concluded."


Jorge Luis Borges a scris o povestire despre o hartă făcută 1:1, ca un omagiu adus operei lui Lewis Carroll, una numită "Despre exactitatea din știință", făcând parte din a sa "Istorie Universală a Infamiei."        

                                                           

Harta Fanteziei: Ce este și cum se face

Alte hărți ficționale sunt, de exemplu, cele din "The Lord of the Rings" ("Stăpânul inelelor") sau "Game of Thrones" ("Urzeala tronurilor").


Oricum, o hartă autentică a fanteziei care să reflecteze atât locuri reale pe care le îndrăgești, cât și unele imaginare insuflate de imaginația ta tinde să te ajute să-ți lămurești universul interior, să-ți identifici impulsurile conștiente și, mai cu seama, subconștiente, să-ți definești propria personalitate. 


Astfel de hărți au căpătat o mare popularitate în perioada de vârf a pandemiei COVID-19, când oamenii au fost nevoiți să se autoizoleze, devenind, astfel, interesați, să își exploreze lumea lăuntrică.


Poți fi inspirat sau îndrumat să faci o hartă de acest fel și online, prin câteva site-uri precum Dungeon Fog (https://www.dungeonfog.com/), Inkarnate (https://inkarnate.com/), Worldspinner (https://ui2.worldspinner.com/), Azgaar (https://azgaar.github.io/Fantasy-Map-Generator/).


Noua hartă a Europei potrivit MAE și a reptilienilor

Harta Fanteziei: Ce este și cum se face Harta Fanteziei: Ce este și cum se face Reviewed by Diana Popescu on iulie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.