4 iulie: Ziua Salatei Caesar

 Oricine  a gustat o mâncare tradițională italienească sau a fost la un restaurant italian ar trebui să fie familiarizat cu salata Caesar, fără a ști, poate, că acest tip de mâncare este celebrat anual în ziua de 4 iulie. 


Compusă din salată "romain"/"romană" (Lactuca sativa L. var. longifolia),  una cu frunze lungi, și crutoane cu un delicios amestec de parmezan, ouă, usturoi, piper negru, sos Worchestershire, suc de lămâie (și, în unele cazuri, anșoa), este un preparat pe care mulți oameni îl asemuiesc cu paradisul mutat într-o farfurie!   

                                             

4 iulie: Ziua Salatei Caesar

Primul lucru pe care ar trebui să-l știm despre salata Caesar este că nu e numită după Cezar, liderul Romei cu o soartă nefericită, ucis de Brutus. Cel puțin, nu direct. Este, în schimb, atribuită lui Caesar Cardini, un imigrant italian implicat într-o afacere cu restaurante din SUA și Mexic la debutul secolului al XX-lea.


   Precum multe alte invenții culinare, salata Caesar nu a fost rezultatul unei proiectări îndelungate și minuțioase. Ideea acesteia s-a ivit că urmare a unei crize, într-un moment de disperare, în 1924, când restaurantul lui Caesar Cardini, din Tijuana, a fost invadat de o grămadă de lume.

S-a întâmplat pe 4 iulie, când mulți petrecăreți celebrau Ziua Independenței a Americii, iar Cardini nu avea  îndeajunsă mâncare pentru a-i hrăni pe toți. Așa că istețul bucătar a improvizat, s-a pus pe treabă și a aruncat tot ce avea prin preajma într-o oală! 


3 iulie: Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic


În acest mod s-a ivit pe lume gustoasă combinație de alimente, ingrediente, denumită salata Caesar!


La mulţi ani, America! | Imnul naţional al S.U.A.



4 iulie: Ziua Salatei Caesar 4 iulie: Ziua Salatei Caesar Reviewed by Diana Popescu on iulie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.