1 septembrie: Ziua Emma Nutt

 Anual, pe 1 septembrie, este sărbătorită prima femeie operator telefonic din lume, Emma M. Nutt.


Asemeni aproape tuturor profesiilor, serviciile telefonice au început ca o lume a bărbaților dar, în scurt timp, managerii au sesizat că aceștia erau frecvent nerăbdători și chiar grosolani în comunicarea cu clienții lor.               

                            

1 septembrie: Ziua Emma Nutt

Pentru a evita acest lucru, compania americană Telephone Dispatch Edwin Holmes, din Boston, Massachusetts, a decis să angajeze femei. Drept urmare, pe 1 septembrie 1878, însuși Alexander Graham Bell a numit-o pe Emma Nutt prima femeie operator de telefonie din lume. Cariera ei inovatoare, spărgătoare de prejudecăți, a durat aproape 35 de ani. 


Numirea lui Emma Nutt a fost deschizătoare de drumuri din mai multe puncte de vedere. Ea a produs o schimbare drastică în industria telecomunicațiilor din SUA, având în vedere că majoritatea operatorilor telefonici de la mijlocul anilor 1900 din această țară au ajuns să fie femei. În plus, angajarea sa a învins prejudecata că femeile pot lucra în afara gospodăriilor lor, aducându-și astfel o contribuție majoră în societate și economie.


31 august: Ziua Internațională de Conștientizare a Supradozei de Droguri


Aidoma lui Emma Nutt, au existat multe femei care au pavat drumul pentru viitoare generații de fete de a opta pentru cariere și profesii rezervate odată mai cu seamă bărbaților.


Este interesant de remarcat că, totodată, Emma Nutt și sora ei, Stella, au fost primul duo de surori din lume care au lucrat în jobul de operator telefonic!


1 septembrie: Ziua "Scrie o scrisoare"

1 septembrie: Ziua Emma Nutt 1 septembrie: Ziua Emma Nutt Reviewed by Diana Popescu on august 31, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.