31 august: Ziua Internațională de Conștientizare a Supradozei de Droguri

 An  de an, pe 31 august, Ziua Internațională a Conștientizării Supradozei de Droguri se focalizează pe reducerea numărului de victime provocate de acest flagel și eliminarea stigmatului asociat cu aceasta.


Pe lângă decese, supradozele de droguri cauzează și afecțiuni permanente. În ambele cazuri, membrii familiei și prietenii sunt devastați de ceea ce li se petrece unui om îndrăgit. Cel mai important lucru din 31 august este dezbaterea modului cum supradozele și consumul de droguri, în general, pot fi prevenite.


Numărul de morți corelat cu supradozele de droguri este în continuă creștere.  Nu am date din acest punct din vedere din România (pot fi și niște "vedete" la mijloc!). Potrivit statisticilor, pe locul întâi în această privință era SUA, cu circa 27% din totalul deceselor din lume. În 2017, au murit din cauza supradozelor 70.000 de americani, cu mult mai mulți decât cei decedați în războiul din Vietnam. 


31 august: Ziua Internațională de Conștientizare a Supradozei de Droguri

În 2019, Scoția a depășit SUA în numărul de supradoze care au dus la moarte. În întreaga lume, mor anual aproximativ 450.000 de oameni din această pricină.


Deși sunt disponibile tratamente pentru dependența de droguri în țările dezvoltate, mai puțin de 10% dintre persoanele care au nevoie de ele ajung să beneficieze de acestea.


Un alt obiectiv al Zilei Internaționale de Conștientizare a Supradozei de Droguri este educația. Prin accesul larg al oamenilor la cunoștiinte despre prevenirea supradozelor pot fi salvate numeroase vieți.


30 august: Ziua Slinky


Simptomele supradozei de droguri includ semne vitale instabile, somnolență, derută, o piele fie rece și transpirată, fie una fierbinte și uscată, convulsii, vomitare. Când se manifestă astfel de simptome, este nevoie de o îngrijire medicală imediată!


Ziua Internațională a Conștientizării Supradozei de Droguri a fost înființată în 2001 de Sally J. Finn și Peter Streker. În acel an cei doi îi comemorau pe cei dragi care-și pierduseră viețile din această cauză. În 2012, organizarea acestei zile a fost preluată de Institutul Penington din Australia. 


31 august: Ziua "Mănâncă afară!"

31 august: Ziua Internațională de Conștientizare a Supradozei de Droguri 31 august: Ziua Internațională de Conștientizare a Supradozei de Droguri Reviewed by Diana Popescu on august 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.