15 august: Ziua Acadiană

 Ziua Acadiană  din 15 august celebrează an de an identitatea, tradițiile și cultura Acadiei, o regiune din America de Nord.


Acadia constă din ceea ce sunt în prezent Noca Scotia, New Brunswick și insula Edward, și include zone din Quebec (Canada) și Maine (SUA).


Acadia a fost una din cele două colonii care au format Canada, în care s-a dezvoltat un dialect aparte al limbii franceze.   

                                      

15 august: Ziua Acadiană

Populația Cajun din SUA are la origine refugiații acadieni care au fugit din calea britanicilor atunci când aceștia au cucerit Acadia, în 1710. Următorii 45 de ani au fost marcați de gâlcevi și, întrucât acadienii au luptat alături de francezi contra britanicilor, aceștia au fost supuși unor deportări masive. Dintre cei 11.500 de acadieni deportați,  mulți și-au găsit sălaș în Louisiana, SUA.


14 august: Ziua Ștergerii Tatuajului


Restul din ei au mers în Franța, de unde s-au dus apoi fie în Loiusiana, fie în New Brunswick, deoarece nu li s-a permis să-și recupereze pământurile lor din Nova Scotia. În ciuda acestor grele încercări, cultura acadiană a rezistat timpului, iar ziua de 15 august sărbătorește acest lucru, precum și istoria acadienilor, o istorie plină de provocări, intrigi, subterfugii, fapte eroice și perseverență de menținere a originilor.


15 august: Ziua relaxării

15 august: Ziua Acadiană 15 august: Ziua Acadiană Reviewed by Diana Popescu on august 14, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.