19 septembrie: Ziua Batman

 Dacă suntem de părere că nu sunt îndeajuns de multe zile dedicate unor supereroi ficționali, care se îmbracă precum creaturi zburătoare pentru a pune capăt unor fărădelegi, nu avem cum să trecem cu vederea sărbătoarea anuală de pe 19 septembrie, rezervată celebrării lui Batman ("omul liliac"), alături de partenerul lui Robin și a mașinii sale speciale, Batmobile!


Scopul acestei zile este de a aniversa cea dintâi apariție a acestui personaj, care a avut loc în 1935, în seria de benzi desenate Detective Comics numărul 27 din SUA. 

                  

19 septembrie: Ziua Batman

Pe 19 septembrie, cetățenii din Gotham și din toată lumea onorează moștenirea lui Batman, un idol al culturii pop care, de peste 80 de ani, și-a câștigat o popularitate enormă, grație benzilor desenate și filmelor în care a avut un rol principal.


Cea dintâi Zi Batman s-a desfășurat oficial pe 23 iulie 2014, dată aleasă pentru a coincide cu cea a evenimentului Comic-Con Internațional din acel an, din San Diego. 


18 septembrie: Ziua Citește o Carte Electronică (e-book)


S-a descoperit că popularitatea crescută a lui Batman ("omul liliac") în comparație cu Superman și Wonder Woman, se datorează componenței umane a acestui personaj. Deși nu este cunoscut ca având supraputeri, este considerat ca un supraerou pentru încrederea inspirată oamenilor, bravura și abilitățile sale atletice care, în decursul anilor, i-au atras numeroși fani. 


19 septembrie: Ziua internațională "Vorbește ca un pirat"

19 septembrie: Ziua Batman 19 septembrie: Ziua Batman Reviewed by Diana Popescu on septembrie 18, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.