22 octombrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii

 22 octombrie marchează an de an Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii, una prin care se atrage atenția acestei tulburări a fluenței vorbiri și are drept țeluri principale schimbarea atitudinii publice despre oamenii care se bâlbâie și eliminarea discriminării acestora, precum și promovarea respectului de sine și ale altor oportunități pentru astfel de persoane, astfel încât acestea să- și atingă obiectivele, visurile. 


De asemeni, această zi urmărește clădirea unei comunități și ocazia de a se face schimburi de idei și a se întări relațiile dintre cercetători, persoane care se bâlbâie, eliminarea acestei afecțiuni pentru copii. 


Mai mulți de 70 de milioane de oameni din toată lumea se bâlbâie, și atunci când vorbesc, repetă silabe, sunete ori cuvinte. Bâlbâiții prelungesc, totodată, sunetele sau au de a face cu întreruperi nedorite în vorbirea lor.        

                                                               

22 octombrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii

Ei știu ce vor să spună, însă nu sunt capabili să producă un flux normal de vorbire. Această tulburare afectează, de obicei, copii cu vârste între 2 și 6 ani, copii care abia își formează abilitățile de vorbire.


Cauzele majore ale bâlbâielii includ genetica, modul de dezvoltare al copilului, neurofiziologia și dinamica familială. Unii cred că traumele, șocurile emoționale ori psihologice generează bâlbâiala, dar nu nu este nici o dovadă ca bâlbâie științifică în acest sens. Vestea bună este că atunci când este tratată cât mai timpuriu, poate fi vindecată mai repede. Una din cele mai bune metode de tratare a bâlbâielii este prin terapia vorbirii.


Mulți oameni celebri au fost cunoscuți ca bâlbâiți. Printre ei, James Earl Jones, Winston Churchill, Marilyn Monroe și regele George al VI-lea. Se crede că Moise, omul din Biblie responsabil pentru comunicarea celor 10 porunci ale lui Dumnezeu, era și el bâlbâit!


21 octombrie: Ziua de Conștientizare a Reptilelor


Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii își are originea în 1995, în decursul unei conferințe din Suedia a Asociației Internaționale a Bâlbâielii, Asociatiei Internaționale a Fluenței Vorbirii din California, una rezervată pentru profesioniști. în 1998, Liga Europeană a Asociațiilor Bâlbâielii, Asociația Internațională a Fluenței și Asociația Internațională a Bâlbâielii au desemnat 22 octombrie ca Ziua Internațională de Conștientizare a Balbaielii.


22 octombrie: Ziua Nucii

22 octombrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii 22 octombrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii Reviewed by Diana Popescu on octombrie 21, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.