27 octombrie: Ziua Mondială a Terapiei Ocupaționale

 În fiecare an, pe 27 octombrie, Ziua Mondială a Terapiei Ocupaționale promovează misiunea și obiectivelor acestui tip de terapie, mărește conștientizarea despre terapiile ocupaționale și impactul lor global. 


Spre deosebire de fizioterapie, terapia ocupațională se focalizează spre nevoile specifice ale unui om, în funcție de stilul de viață al acestuia, de mediul în care-și duce viața, capacitățile sale, și ia în considerare mobilitatea și funcționalitatea sa în comparație cu cele precedente. Acest tip de terapie țintește ca, după efectuarea unor constatări prealabile, să se stabilească obiective necesare de îndeplinit, astfel încât o o persoană să-și recâștige independența și să se conformeze unui stil nou de viață. 

                                               

27 octombrie: Ziua Mondială a Terapiei Ocupaționale

Terapeuții ocupaționali oferă tratament pacienților răniți și dezabilitați, lucrează cu copiii care au nevoi speciale sau trebuie să fie sprijiniți în dezvoltarea unor abilități, și fac recomandări despre tipurile de echipament și modificări ale tratamentului necesar pentru seniori ori alte persoane cu dizabilități. 


Unul dintre țelurile principale ale terapiei ocupaționale este de a se ajuta pacienții să-și îmbunătățească abilitățile motoare de care au nevoie în viața de zi cu zi. Unele dintre aceste abilități includ îmbrăcarea, spălatul dinților, scrierea de note, mesaje, pe internet, și lucrul pe calculator.


Terapeuții ocupaționali profesioniști își ajută, de asemeni, pacienții să reacționeze corespunzător la reacțiile senzoriale primare, o capacitate cunoscută drept autoreglare. Un alt obiectiv al acestora este să crească speranța despre recuperarea pacienților lor în familiile și caselor acestora, a mediului principal în care trăiesc aceștia. 


Beneficiile terapiei ocupaționale includ ajutorarea în depășirea unor confruntări zilnice ale suferinzilor, îmbunătățirea memoriei lor, ajutor pentru oamenii care și-au pierdut vederea, sprijin al celor care se ocupă de îngrijire medicală la domiciliu, asistarea în modificarea casei pentru cei bolnavi.


26 octombrie: Ziua Catârului


În lume, există un număr estimat de 500.000 de terapeuți ocupaționali. Multe țări recunosc terapia ocupațională ca profesie. Terapeuții ocupaționali lucrează într-o varietate de locuri, precum spitale, școli, creșe și servicii de îngrijirii a sănătății pentru acasă. 


Ziua Mondială a Terapiei Ocupaționale a fost întemeiată în 2010 de Federația Mondială Terapeuților Ocupaționali. S-a ales data de 27 octombrie întrucât, în octombrie, numeroase țări celebrează săptămâna sau luna Terapiei Ocupaționale. Federația menționată mai sus consistă din peste 100 de organizații naționale de terapie ocupațională de pe tot globul!


27 octombrie: Ziua Mondială a Moștenirii Autovizuale

27 octombrie: Ziua Mondială a Terapiei Ocupaționale 27 octombrie: Ziua Mondială a Terapiei Ocupaționale Reviewed by Diana Popescu on octombrie 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.