8 octombrie: Ziua Mondială a Somonului

 8 octombrie este Ziua Mondială a Somonului, o zi potrivită pentru vorbi despre acest pește și nutrienții cărnii sale, care-l așează în fruntea listei de supermâncăruri. Nu este deloc întâmplător că este menționat frecvent de dieticieni și nutriționiști. 


Ca un tip de hrană pe care avem nevoie să o includem în dietele noastre și mai des, somonul este plin de un lung lanț de acizi grași polinesaturați DHA și EPA care ne furnizează Omega 3. Există numai câteva alte alimente care depășesc somonul în privința conținutului de Omega 3!           

       

8 octombrie: Ziua Mondială a Somonului

Potrivit cercetătorilor, ni se sugerează ca o mulțime dintre noi să-și introducă peștele în meniul săptămânal, în special cel bogat în Omega 3, precum somonul.


Omega 3 are un mare număr de efecte binefăcătoare în sistemele organismului uman, care le leagă, în cele din urmă, de sănătatea generală și longevitatea noastră. Concret, studiile arată că acizii grași Omega 3 îmbunătățesc plasticitatea membranelor celulelor și facilitează comunicarea celulară. Asta nu înseamnă numai că celulele ajung să fie mai sănătoase, ci și că pot, în cantități mari, să optimizeze funcțiile cognitive pe măsură ce înaintăm în vârstă.


7 octombrie: Ziua Contezi pentru Mine


Acizii grași Omega 3 au și un puternic efect antiinflamator, sprijină protejarea celulelor de deteriorări în viața zilnică. Oamenii de știință cred că un aport înalt de Omega 3 poate fi corelat cu niveluri mai bune de colesterol, o tensiune sanguină mai scăzută și prevenirea unor afecțiuni inflamatorii din bolile de inimă, rezistența la insulină și artrită. Pentru persoanele mai tinere, hrănirea cu îndeajuns de mulți acizi grași Omega 3 constitue o cale către o mai bună stare de sănătate și le înlesnește dezvoltarea creierului și a funcțiunii cognitive. 


8 octombrie: Ziua Internațională a Caracatiței

8 octombrie: Ziua Mondială a Somonului 8 octombrie: Ziua Mondială a Somonului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 07, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.