7 octombrie: Ziua Contezi pentru Mine

 Ziua Contezi pentru Mine din 7 octombrie este un eveniment anual creat în 2010 de Lineta Jew, după ce un prieten al acesteia și fiul lui au murit într-un accident brusc, șocant, iar ea și-a dat seama că nu spusese niciodată nici unuia din cei doi "Contezi pentru Mine", "Însemni Foarte Mult pentru Mine".


Lineta Jew a început apoi să le mărturisească oamenilor apropiați cât de mult reprezentau pentru ea, și a decis să inițieze o zi stând sub semnul cuvintelor "Contezi pentru Mine", cuvinte care credea că vor avea un impact profund asupra celor care le auzeau.   


7 octombrie: Ziua Contezi pentru Mine

Data de 7 octombrie a fost aleasă întrucât în acea zi Luna nouă se afla în Balanță. Luna nouă semnifică noi începuturi, și zodia Balanței, precum si a saptea casa zodiacala, sunt asociate cu relațiile umane. 


În cel dintâi an al organizării, au luat parte la Ziua Contezi pentru Mine persoane din Bangladesh, Kenia, SUA, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie, iar în următorii ani, oameni din multe alte state s-au raliat acestei sărbători.


Pentru a celebra această zi nu avem nimic altceva de făcut decât să-i spunem, cu sinceritate, unei cunoștiinte, "Contezi pentru Mine". Putem face asta direct, pe cale orală, sau prin intermediul unui apel telefonic, a unui mesaj, ori a altei oricei forme de comunicare. Este un gest simplu, sunt niște cuvinte simple, care nu necesită mari eforturi, dar care pot însenina ziua cuiva!


6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale


Cu acest prilej nu trebuie, desigur, să-i uităm pe cei dragi, prietenii și rudele noastre, și să le mărturisim ce simțim pentru ei/ele, ce rol major au în existența noastră, eventual să le readucem în minte și suflet amintiri importante despre conexiunea noastră cu aceștia/acestea.


De asemeni, le putem declara cât de mult contează pentru noi unor persoane aproape străine, dar cărora le apreciem meritele, împlinirile!


7 octombrie: Ziua Căzii de Baie

7 octombrie: Ziua Contezi pentru Mine 7 octombrie: Ziua Contezi pentru Mine Reviewed by Diana Popescu on octombrie 06, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.