6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale

 Paralizia cerebrală este o afecțiune din păcate destul de răspândită printre oameni. Aceasta reprezintă o provocare pentru cei care trăiesc cu ea și pentru persoanele dragi care le sunt alături. 


Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale din 6 octombrie oferă anual acestor familii oportunitatea de a găsi căi mai eficiente de a aborda această tulburare cronică a mișcării din cauza leziunii sistemului nervos central, de a răspândi conștientizarea despre aspectele asociate cu ea.  

   

6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale

         Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale a început cu o mică campanie numită "Schimbă lumea într-un minut", un proiect inițiat de Alianța Paraliziei Cerebrale din Australia, având țelul de a aduce o schimbare globală prin facilitarea oamenilor de a se bucura noi tehnologii și produse folosite pentru tratarea bolii, pentru a le permite celor suferinzi să aibă o viață mai ușoară și mai bună. 


În decursul timpului, s-au raliat acestui eveniment echipe de cercetători din toată lumea, ceea ce a condus la crearea de noi inovații, soluții de tratament cu ocazia Zilei Mondiale a Paraliziei Cerebrale. În prezent, sunt afiliate acesteia organizații din peste 75 de țări. 


5 octombrie: Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii


În 2015, această zi a devenit și una a unei mișcări sociale orientate către problemele cu care se confruntă bolnavii de paralizie cerebrală de pe tot globul. Organizatorii își actualizează neîncetat site-ul pentru a furniza resurse și instrumente pentru suferinzii de paralizie cerebrală, astfel încât aceștia să aibă parte de o înțelegere mai bună din punct de vedere social și medical. 


6 octombrie: Ziua Pălărierului Nebun

6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale 6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale Reviewed by Diana Popescu on octombrie 05, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.